Δημογραφικό: Η Ελλάδα γερνάει - Η θέση της Ελληνικής Λύσης για το Δημογραφικό

 

Αρνητική διαφαίνεται η εξέλιξη στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή δημογραφίας Βύρωνα Κοτζαμάνη. 


 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους και ταυτόχρονα ο πληθυσμός μας γηράσκει. 

Αν αυτό συνεχιστεί που θα συνεχιστεί τις επόμενες τρεις δεκαετίες με διαφορετική ένταση, ο πληθυσμός μας θα μειωθεί και ταυτόχρονα θα είναι πιο γερασμένος, μετά από 20-30 χρόνια από ότι είναι σήμερα. Δηλαδή οι πάνω από 65 ετών θα πάνε από 22% στο 30%, οι πάνω από 85 ετών θα είναι πολύ περισσότεροι από ότι σήμερα και ταυτόχρονα ο πληθυσμός της εργάσιμης ηλικίας, αυτοί που έχουν ηλικίες από 20 έως 65 ετών, θα έχουν και αυτοί μεγαλύτερη ηλικία.

Τις δεκαετίες που το βιωτικό μας επίπεδο αυξανόταν, τα νέα ζευγάρια έκαναν όλο και λιγότερα παιδιά από τους γονείς τους. Επίσης οι αξίες που είχαμε το 1950, δεκαετία που οι γεννήσεις ήταν πολύ περισσότερες από αυτές της εποχής μας, που η χώρα ήταν ακόμα σε δύσκολη κατάσταση μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο, έχουν διαφορά με το αξιακό σύστημα που έχουμε το 2022.

Επίσης η Ελλάδα του 1950 ήταν μια χώρα αγροτική, ενώ σήμερα είναι αστικοποιημένη με το 75% να κατοικεί στα αστικά κέντρα, ενώ εκείνη την εποχή ήταν 30% με 35%.

Η αναλογία στους 100 κατοίκους


Σήμερα στους 100 κατοίκους της χώρας μας οι 22 είναι πάνω από 65 ετών, το 2050 το ένα τρίτο θα είναι πάνω από 65. Πρακτικά σημαίνει ότι θα μειωθεί ο πληθυσμός της εργάσιμης ηλικίας και θα έχουμε μεγαλύτερο κόστος για τη συντήρηση, καλή επιβίωση των ηλικιωμένων μας, που σημαίνει επενδύσεις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι: «Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να στηρίξουν το παιδί και την οικογένεια, ώστε να μην μειωθούν περισσότερο οι γεννήσεις και προοδευτικά, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να αυξηθούν.

Αν δεν τα κάνουμε αυτά τα πράγματα, ο πληθυσμός μας θα συνεχίσει να μειώνεται και μετά το 2050, θα είμαστε ένας πληθυσμός πιο γηρασμένος και θα έχουμε και έλλειμμα στους ανθρώπους που θα είναι σε ηλικία για να εργαστούν».

Ως προς την αντιμετώπιση της εξέλιξης αυτής, ο κ. Κοτζαμάνης, δήλωσε πως: «Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δηλαδή τις επόμενες δύο – τρεις δεκαετίες, εκτός από τη μετανάστευση, που σημαίνει αρχικά να ανακόψουμε τη φυγή των νέων μας, αλλά και να συγκρατήσουμε στη χώρα μας κάποιους ανθρώπους που έρχονται από τρίτες χώρες και να είναι παραγωγικοί, να έχουν ίσα δικαιώματα με μας και να ενσωματωθούν στην κοινωνία και στην οικονομία, να μην τους έχουμε σε γκέτο και να ενισχύσουν και τις γεννήσεις».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2021 εκτιμάται σε 10.678.632 άτομα, εκ των οποίων 5.196.048 άνδρες, ποσοστό 48,7% του πληθυσμού, και 5.482.584 γυναίκες, ποσοστό 51,3% του πληθυσμού.

Η θέση μας για το Δημογραφικό


Στην Ελληνική Λύση πιστεύουμε ότι το δημογραφικό θα λυθεί μόνο με κίνητρα σε Ελληνικές οικογένειες να κάνουν παιδιά και να μείνουν στον τόπο τους, λύση με ''εισαγωγή'' επενδυτών από Ασία και Αφρική ούτε την θέλουμε ούτε μπορεί να υπάρξει, στο επόμενο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις εκλογές θα δούμε μια επικοινωνιακή προσπάθεια της Κυβέρνησης και του κου Μητσοτάκη προσωπικά με επισκέψεις όπως στην Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία (Μία είναι η Μακεδονία), στο Καστελόριζο, σε μονάδες του Στρατού, θα ακούσουμε για απελάσεις και για φύλαξη των συνόρων μπλα μπλα , Θα πρέπει όμως για το μέλλον της Πατρίδας και των παιδιών μας , να δώσουμε απάντηση στα εξής ερωτήματα:

Ποιο είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελληνική βουλή που είναι υπέρ του Νατιβισμού και της Ελληνικής Οικογένειας, υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης (με πράξεις όχι με λόγια).

Ποιο είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελληνική βουλή που είναι kατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών; 

Ποιο είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελληνική βουλή που είναι υπέρ της φύλαξης των συνόρων και της ενίσχυσης του Ελληνικού Στρατού; 

Αυτό το κόμμα είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και όχι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι κτά του νατιβισμού και υπερ της λύσης του δημογραφικού με το περίφημο μπόλιασμα του πληθυσμού με εισαγωγή ξένων μουσουλμάνων.
0 Σχόλια