Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα - Άρθρο μου στην Αχαρναϊκή Εφημερίδα στο φύλλο 311 της 12/2/2023

 


Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα γράψει για την λυσσώδη προσπάθεια της κυβέρνησης για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές. 


Τα βασικά εμπόδια για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι δύο, πρώτο και βασικότερο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις τις οποίες διεξάγουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλασιάσει τα ποσοστά της Πανελλαδικά, στην δε Βόρεια Ελλάδα καταγράφει παντού διψήφια ποσοστά εξού και οι συνεχείς επισκέψεις του κου Μητσοτάκη σε αυτές τις περιοχές όπως και η απόφαση του να πολιτευθεί στον νομό Έβρου, δεύτερο εμπόδιο αποτελεί ο εκλογικός νόμος και τα κόμματα τα οποία θα μείνουν εκτός Βουλής. 

Αν τα κόμματα τα οποία μείνουν εκτός βουλής συγκεντρώσουν ποσοστό γύρω στο 10% ο πήχης για την εξασφάλιση των 152 εδρών στις δεύτερες εκλογές και η πολυπόθητη αυτοδυναμία επιτυγχάνεται με ένα ποσοστό 34-35% για το πρώτο κόμμα. 

Αυτό με τα μέχρι τώρα δεδομένα έμοιαζε απίθανο επειδή όμως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα όπως συχνά πυκνά ακούμε και αφού η Κυβέρνηση κατήλθε κάθε μέσου να ‘’κοντύνει’’ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου της, απουσία από όλα τα ΜΜΕ της περιβόητης λίστας Πέτσα, εμφάνιση δημοσκοπήσεων με ποσοστά χαμηλότερα από τις εκλογές του 2019 κτλ) αποφάσισε να φέρει άρον-άρον 1,5 μήνα πρίν τις εκλογές τροπολογία με την οποία θα αποκλείσει το κόμμα Κασσιδιάρη από τις εθνικές εκλογές. ‘’Cui bono’’ μτφ ‘’ποιος κερδίζει, ποιος ωφελείται’’ από μια τέτοια κίνηση; 

Η Δημοκρατία την προστασία της οποίας επικαλούνται οι εμπνευστές αυτής της τροπολογίας ; σε καμία περίπτωση , η Δημοκρατία μας μετά το 1974 με τα καλά και τα στραβά της είναι ισχυρή και εδραιωμένη δεν απειλείται, αυτός που θα κερδίσει από τον αποκλεισμό οποιουδήποτε κόμματος ή την αποχή των ψηφοφόρων του αλλά ακόμα και αυτών που δεν είναι ψηφοφόροι του αλλά θα προτιμήσουν να απέχουν από τις εκλογές αηδιασμένοι από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι η Νέα Δημοκρατία του κου Μητσοτάκη. 

Η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μητσοτάκης θα ‘’εκβιάσει’’ για λευκή επιταγή. Μια λευκή επιταγή την οποία θα εξαργυρώσει για να ολοκληρώσει τις Πρέσπες του Αιγαίου, να συνεχίσει το lobbying για λογαριασμό των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια λευκή επιταγή για να επιταχύνει την αντικατάσταση των Ελλήνων με ‘’εισαγόμενους επενδυτές’’ από την Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, να συνεχίσει την διδασκαλία και ανάγνωση παραμυθιών στα παιδιά μας από drug queens, να συνεχίσει την παράνοια της πράσινης μετάβασης κλείνοντας πρώτος λιγνιτικές μονάδες, μπλοκάροντας ώριμες εξορύξεις πετρελαίου όπως στον Πατραϊκό κόλπο και αγνοώντας έτοιμες γεωλογικές μελέτες νοτίως της Κρήτης. Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους. 

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν τόσο στις πρώτες όσο και στις δεύτερες εκλογές που θα προκύψουν χωρίς να υποκύψουν στα εκβιαστικά διλλήματα της Νέας Δημοκρατίας και του κου Μητσοτάκη περί ακυβερνησίας και του μπαμπούλα ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια τώρα μια χαρά συγκυβερνούν όταν μαζί υπερψηφίζουν πλέον του 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων στην Βουλή, εξάλλου όπως οι ίδιοι μας λένε σε κάθε ευκαιρία ‘’Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα’’.



0 Σχόλια