Θα καλύψουμε τα κενά των 750.000 δικών μας νέων με τους 800.000 μετανάστες που κάναμε εισαγωγή...;


Λέμε ακριβώς τα ίδια για το μεταναστευτικό, γιατί αυτά είναι και τα ερωτήματα της κοινωνίας. Σε άλλες χώρες διεκδικούν χρήματα για να αντιμετωπίσουν την υπογεννητικότητα. Στην Ελλάδα χρεωνόμαστε για να φέρνουμε ξένους...


Πιστός στο αντινατιβιστικό πρόγραμμα του ο κ. Μητσοτάκης, δίνει 42 εκ ευρώ για να μετατρέψει την Ελλάδα από χώρα σε χώρο.

Ακολουθεί άρθρο του Γιώργου Κράλογλου από το capital.gr το οποίο προσυπογράφουμε. 

Θα καλύψουμε τα κενά των 750.000 δικών μας νέων με τους 800.000 μετανάστες που κάναμε εισαγωγή (άδειες-άσυλο) όπως κάποιοι πιστεύουν στην κυβέρνηση;

Ποιος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Γιατί αυτό είναι που καίει και δεν θέλουμε να το δεχθούμε. 

Η δική μας μετανάστευση. Η δική μας ασταμάτητη φυγή αξιόλογων Ελλήνων.

Δεν θα δώσουμε εμείς, από αυτή τη στήλη, τη μορφή της λύσης, αν υπάρχει και όπου υπάρχει. Κάτι τέτοια τα αποφεύγουμε γιατί δεν είναι η δουλειά μας.

Θα περιγράψουμε όμως αυτά που μένουν στον αέρα (γιατί αυτή είναι η δική μας δουλειά) και η κυβέρνηση τα προσπερνάει, μάλλον γιατί αφενός δεν έχει εκείνη την αντιπολίτευση που σπάει κόκκαλα, αλλά κάποια μπουλούκια να παριστάνουν την αντιπολίτευση... και αφετέρου γιατί νομίζει ότι μπορεί να μας πείθει με όσα λέει. 

Ποιος λοιπόν είναι σε θέση να μας βεβαιώσει ότι το μεταναστευτικό στη χώρα μας θα δώσει λύσεις.

Λύσεις σαν αυτές που επεδίωξε ο Βορράς της Ευρώπης έως σήμερα, καθώς τώρα τα μαζεύουν για πολλούς εσωτερικούς, πολιτικούς κυρίως, λόγους.

Το σημειώνουμε αυτό γιατί και στις συζητήσεις μας στη Γερμανία (παρά το γεγονός ότι εισπράξαμε το μήνυμα να είμαστε φειδωλοί με το μεταναστευτικό) οι δικές μας διαβεβαιώσεις ήταν ότι μένουμε με ελλείψεις σε χέρια και θα αναζητήσουμε στο μεταναστευτικό τις λύσεις.

Ωστόσο, οι δήθεν διερευνήσεις μας σε χέρια εκτός Ελλάδος (κυρίως από την Αφρική) έμειναν στα λόγια. Κανείς δεν είναι σε θέση (τόσο σε κυβέρνηση όσο και στη Διοίκηση) να κατατοπίσει όσους ρωτούν και ενδιαφέρονται για την τελική μας πολιτική.

Την πολιτική που όντως θα κλείσει κενά σε γεωργικές δουλειές (σε πολύ μεγάλο μέρος) στην εστίαση και σε πόστα κάθε είδους στον τουρισμό.

Η ερμηνεία που δίνει η αγορά είναι ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες και τα αρμόδια υπουργεία είναι συγκρατημένα γιατί τους είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουν τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα. Δεν ξέρουν πόσο θα κρατήσουν σε Ουκρανία και Γάζα όπως και οι "φωτιές" στη Μέση Ανατολή και (τελικά) τι αποτελέσματα θα φέρουν όλα αυτά σε μετακινήσεις πληθυσμού.

Πρόκειται για την ερμηνεία (την πλέον πειστική) που προκαλεί όμως πολύπλευρες ανησυχίες γιατί κανείς δεν περιμένει ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις πληθυσμού και αυτού του είδους οι μεταναστευτικές ροές θα προσφέρουν λύσεις.

Αυτό κατάλαβαν και οι επιχειρηματικές μας ομάδες, ως μήνυμα που μας ήρθε τις ημέρες αυτές και από τη Γερμανία, να μη θεωρούμε ότι θα λύσουμε θέματα απασχόλησης κρατώντας στον τόπο σας κύματα από το μεταναστευτικό.

Αυτή περίπου ήταν η συμβουλή τους όταν τους βεβαιώσαμε πως εμείς θα βρούμε χέρια στο μεταναστευτικό που κινείται προς την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό.

Ας σταματήσουμε λοιπόν τις αντιφάσεις και ας είμαστε προσεκτικοί. Μην μπερδεύουμε τις ανθρωπιστικού χαρακτήρα τακτικές με λύσεις σε κοινωνικά και ιδίως εργασιακά ζητήματα που έμειναν παγωμένα όλα τα χρόνια του ακαταλαβίστικου ψευτοσοσιαλισμού μας.

Τα χρόνια όπου το δίκιο του εργάτη και του ιδιωτικού υπαλλήλου και του επαγγελματία ήταν μόνο συνθήματα για την ντουντούκα, χωρίς σημασία για τη συνέχεια και ειδικά μετά τον σχηματισμό κυβερνήσεων. Σοσιαλιστικών, αριστερών και άλλων..., μαζί με τα ανάλογα δεκανίκια.

Ας δημιουργήσουμε πρώτα εργασιακό περιβάλλον με τις συνθήκες εκείνες που θα βεβαιώνουν τους δικούς μας νέους ότι θα βρουν στον τόπο τους αυτά που αναζητούν και στη μετανάστευσή τους. Ας τους δείξουμε με πολιτικές το άνοιγμα της οικονομίας με τρόπο που να προσελκύει επενδύσεις με θέσεις εργασίας. Και ας παραμερίσουμε πρόχειρες λύσεις, μέσω του μεταναστευτικού, που θα μπαλώνουν τις καταστάσεις και θα συντηρούν τα προβλήματα.

* Το σημείο που αναφέρει την αντιπολίτευση, προφανώς και έχει δίκιο. Πλην Ελληνικής Λύσης δεν υπάρχει άλλη ουσιαστική και μάχιμη αντιπολίτευση. 

0 Σχόλια