Μια - δύο - τρεις... Δεν είναι στραβός ο γυαλός σύντροφοι του ΥΠΕΘΑ! Στραβά αρμενίζετε...


Αν και οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν εχθές ανέμους 8-9 Μποφόρ στη Θεσσαλονίκη δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πλοίου-μουσείου.


Το ΜΑΑ ΑΤ/ΒΕΛΟΣ - το οποίο εδώ και χρόνια λειτουργεί ως μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα - είναι δεμένο στο χειρότερο μέρος του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη και για δεύτερη φορά επήλθε ρήγμα στη πρύμνη του αντιτορπιλικού.


1. Βάσεις ελικοπτέρων και εργοστάσια συντήρησης και επισκευής τεράστιας αξίας βουλιάζουν στα νερά.

2. Αποθήκες της Π.Α. με πυρομαχικά επίσης μεγάλης αξίας παίρνουν φωτιά και ανατινάζονται! 

3. Ελληνες Στρατιωτικοί σκοτώνονται σε κακοσχεδιασμένη αποστολή στην Λιβύη.

4. Οι ευθύνες που υπάρχουν για το ηλικίας 81 ετών σκαρί που ρυμουλκείται από εδώ και από εκεί για να κάνουν σόου κάποιοι στο Ναυτικό και το ΓΕΕΘΑ.

Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου είναι μεγάλες, καθώς γνωρίζουν ότι το σκάφος ήταν εκτεθιμένο, εντούτοις αδιαφόρησαν όπως αποδείχθηκε να πάρουν μέτρα προστασίας ενώ ήξεραν ότι αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τελικά, η λέξη "παραίτηση και ανάληψη ευθύνης" είναι άγνωστη, συνεχίστε τις φιέστες και τις φωτογραφίες στο ΥΠΕΘΑ.

Υ.Γ. Η αρχική ονομασία του πλοίου ήταν USS Charrette (DD-581) αντιτορπιλικό κλάσεως Fletcher, ναυπήγησης 1942.

Το 1959 πήρε το όνομα Α/Τ Βέλος (D16), μέχρι το 1999 που μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα στο Παλαιό Φάληρο. Είναι δηλαδή ηλικίας 81 ετών το σκαρί του.

Στο πλοίο απονεμήθηκαν δεκατρείς (13) Σταυροί Μάχης και άλλα παράσημα, για την δράση του στο αμερικανικό Ναυτικό στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην πρύμνη του αντιτορπιλικού έχει σημειωθεί ρήγμα και σήμερα γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν, καταγράφοντας το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο, που αποτελεί ένα πλωτό μουσείο.





0 Σχόλια