Ζητήσαμε την αναβάθμιση της Εφεδρείας στεκόμενοι δίπλα στo έργο και την προσφορά της ΛΕΦΕΔ (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων)


Συμφώνως εγγράφου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) με Αρ. Πρωτ.: 72/20-11-2023, η εν λόγω και δια παραρτήματος εντός αυτού παραθέτει προτάσεις και μέτρα αναβάθμισης της Εφεδρείας. 


 Αυτά περιεκτικά αναφέρονται καταρχάς στην «... άμεση οργανική ένταξη στις Μονάδες που επιστρατεύονται, όλων των εφέδρων που διαμένουν στις παραμεθόριες περιοχές. 

Έφεδροι αυτής της κατηγορίας καλούνται ήδη σε μια μονοήμερη ενημέρωση. 

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης είναι κρίσιμο να γνωρίζουν, με τρόπο μεθοδικό και τυποποιημένο, τους οργανικούς δεσμούς τους». 

Κατά δεύτερον, ως πρόταση τίθεται «η άμεση θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση του θεσμού του Εθελοντή Εφέδρου». Τέλος, ως καταληκτική πρόταση τίθεται το ζήτημα της «. άμεσης αναβάθμισης της εκπαίδευσης των εφέδρων».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε ποιες είναι οι θέσεις σας επί των αναδειχθέντων προτάσεων - μέτρων, όπως παρατίθενται από τη ΛΕΦΕΔ και πώς διατίθεστε να ενεργήσετε συμφώνως και δεδομένης της εμπειρίας του Εφεδρικού Κινήματος, την οποία εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό η ΛΕΦΕΔ ως συμμετέχουσα σε διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές  
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΟΥΠΕΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

0 Σχόλια