Γιατί η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση δεν προχωρά στις εξορύξεις του ορυκτού πλούτου όπως κατήγγελε από βήματος ο Κυριάκος Βελόπουλος; Η Ζηλανδία εξηγεί γιατί...

Απο το 2017 έχει ανακαλυφθεί μια νέα (αρχαία) Ήπειρος κάτω από το έδαφος της Ζηλανδίας, μια περιοχή όπου έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Ν. Ζηλανδίας συμπεριλαμβανομένου και του ορυκτού της πλούτου.


Έχει καλώς ως εδώ;

Επιστήμονες μιλούν για δισεκατομμύρια τόνους ορυκτών καυσίμων και φυσικού αερίου στα 4,9 εκατομμύρια km² επιφάνειας που φιλοξενούν πόρους που η ανθρωπότητα πιστεύει ότι σύντομα θα εξαντλούνταν.

Γιατί δεν τα εξορύσσουν λέτε;

Γιατί αν αυτό όντως συνέβαινε, θα είχαμε δύο επίσημες συνέπειες.

1. Τα ορυκτά καύσιμα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, γεγονός που θα καθιστούσε πολύ πιο δύσκολη την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
2. Όλα τα νησιά και οι χώρες της περιοχής θα μπορούσαν να αποκτήσουν νέα επιρροή και έτσι να έχουν και εντελώς νέες οικονομικές ευκαιρίες.

Ακόμα και μίνι κράτη όπως τα νησιά Marshall ή τα νησιά Φίτζι θα μπορούσαν να έχουν λόγο στην πολιτική για τους πόρους και την ενέργεια παγκοσμίως και να λαμβάνουν πολύ σημαντικές αποφάσεις ή θα μπορούσαν να γίνουν πιόνια άλλων μεγάλων δυνάμεων που θα θέλουν να αξιοποιήσουν τους δυνητικούς πόρους με οποιοδήποτε τίμημα!

Οι ίδιες ιδεοληψίες και τα ίδια ελεεινά σενάρια έχουν αποτρέψει την Ελλάδα από το να εξορύξει τον ορυκτό της πλούτο και να μην δυστυχεί όπως δυστυχεί...


Και δυστυχώς, κάθε μα κάθε κυβέρνηση υπακούει στο μμοτίβο των απαγορεύσεων κάποιων που θέλουν την Ελλάδα ανίσχυρη και καταβεβλημένη, κυριολεκτικά προσκυνημένη...

Και επειδή οι πολιτικοί λένε ψέμματα σχετικά με την ποσότητα του ορυκτού πλούτου διαβάστε τι λέει η γερμανική εφημερίδα handelsblat : https://www.handelsblatt.com/politik/international/energiekrise-griechenland-will-milliarden-kubikmeter-gas-vor-der-kueste-erschliessen/28804696.html

«2.000 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

To ρεπορτάζ χαρακτηρίζει τις ενέργειες αυτές «νέα κίνηση της Ελλάδας προς την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανοιχτά ύδατά της» και παρατηρεί: «Πρόκειται για ένα θέμα που επί χρόνια είχε παραγκωνιστεί για λόγους κλιματικής πολιτικής αλλά και εξαιτίας της υποτιθέμενης αξιόπιστης διαθεσιμότητας φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου. Πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση επιτάσσουν μια επανεξέταση. Η Ελλάδα αναζητά τώρα αντικατάσταση για το ρωσικό φυσικό αέριο, που στο παρελθόν κάλυπτε το 45% της κατανάλωσης. Τα ενδεχόμενα κοιτάσματα δεν έχουν ενδιαφέρον όμως μόνο για την Ελλάδα (…) Με βάση την περσινή κατανάλωση, θα αρκούσαν για να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την ΕΕ με φυσικό αέριο για πάνω από πέντε χρόνια.»

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει εκτενώς τα διαθέσιμα στοιχεία για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις περιοχές νοτιοδυτικά της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Ιονίου καθώς και τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για τις έρευνες στις περιοχές αυτές βάσει εκτιμήσεων ειδικών από τους εμπλεκόμενους φορείς και κυβερνητικών παραγόντων.

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ σημειώνει: «Και στο Αιγαίο εικάζεται ότι υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Mέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει καμία έρευνα εκεί διότι Ελλάδα και Τουρκία διαφωνούν για την οριοθέτηση των οικονομικών ζωνών.

Τώρα λοιπόν ίσως καταλάβετε γιατί επισπεύδεται η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα... 

0 Σχόλια