Σύντομος χαιρετισμός του Στέλιου Φωτόπουλου στην 14η έκθεση Παραγωγών Μελιού στο ΣΕΦ


Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα.

Επίσκεψη και σύντομος Χαιρετισμός μου στην έκθεση Παραγωγών Μελιού στο ΣΕΦ ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. 

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

170000
Επισκέπτες

150
Εκθέτες

το µεγάλο ετήσιο ραντεβού της µελισσοκοµίας

Μια μεγάλη γιορτή


Η µεγαλύτερη γιορτή για το ελληνικό µέλι επιστρέφει για να υποδεχθεί τους λάτρεις του πολυτιµότερου και θρεπτικότερου διατροφικού θησαυρού που χάρισε η φύση.Συνέδριο Μελισσοκοµίας


Παράλληλα µε το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, διοργανώνεται και το 14ο Συνέδριο για το Μέλι και τα Προϊόντα Μέλισσας.

3ος διαγωνισμός μελιού

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του καλύτερου μελιού και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΓευσιγνωσίες ΜελιώνΔράσειςΓαστρονομίαΓια παιδιά


Έκθεση ζωγραφικής


Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου

Άνθη, μέλισσες και άλλους επικονιαστές μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων από σχεδόν όλη την Επικράτεια, παρουσιάζει η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου».

Η έκθεση είναι προϊόν του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «LIFE 4 POLLINATORS (LIFE18 GIE/IT/000755) – Εφαρμογή της Επιστήμης των Πολιτών στην προστασία άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών στη Μεσόγειο». Το Έργο υλοποιείται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο συνδιοργανώνει την έκθεση στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που διακρίθηκαν με πανελλήνιο βραβείο και πανελλήνιο έπαινο κατόπιν αξιολόγησης από 8μελή κριτική επιτροπή (20 έργα), καθώς και μια επιλογή από έργα όλων των ηλικιακών ομάδων μαθητών (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ειδικών σχολείων) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Σας περιμένουμε να θαυμάσετε την πλημμύρα από χρώματα ανθέων και βόμβους εντόμων επικονιαστών που έχουν αποτυπωθεί στα μαθητικά έργα ζωγραφικής που ανέλπιστα και αθρόα λάβαμε από όλη την Ελλάδα. 

Γεγονός συγκινητικό, φωτεινή ελπίδα ευαισθητοποίησης σχετικά με τους επικονιαστές, κυρίως τις άγριες μέλισσες. Στη χώρα που, μεταξύ πολύ μεγαλύτερων, έρχεται πρώτη στην Ευρώπη σε βιοποικιλότητα άγριων μελισσών! 

Γιορτή και ευθύνη ταυτόχρονα!

Εύγε... 

0 Σχόλια