«Βουλιάζουν» στα χρέη οι Έλληνες: Απλήρωτοι φόροι 5 δισ. ευρώ στο 10μηνο – Χρωστάει το 40% των πολιτών!


Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μιλά διθυραμβικά για την οικονομία και μοιράζει... pass δια πάσαν νόσον και μαλακίαν αντί να δημιουργήσει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας ώστε κανείς να μην χρειάζεται να απλώνει το χέρι για την επιβίωση του...


Την στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μιλούν συνεχώς για μια ισχυρή οικονομία και μάλιστα απορούν που οι πολίτες δεν το αναγνωρίζουν , οι αριθμοί “μιλάνε” και λένε την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη ότι οι Έλληνες βουλιάζουν στα χρέη.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά καθώς μόνο οι φόροι που δεν έχουν πληρωθεί ανέρχονται σε επιπλέον 5 δισ. ευρώ (και δεν έχει υπολογιστεί το 4ο τρίμηνο) με το 40% των πολιτών να βρίσκονται στα “μαύρα βιβλία” της εφορίας.

Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο κάνει μαθήματα επί χάρτου και προϋπολογίζει επιπλέον φόρους όπως των ελευθέρων επαγγελματιών, η ακρίβεια με τις συνεχείς αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης να καλπάζουν και ον Κ.Μητσοτάκη να θεωρεί ότι πρέπει να του λένε “ευχαριστώ” γιατί δίνει pass!

Στα περίπου 5 δισ. ευρώ έφθασαν οι απλήρωτοι φόροι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 με τον αριθμό των οφειλετών να παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπέρασε τα 106 δισ. ευρώ με τα “φρέσκες” ληξιπρόθεσμες οφειλές να φθάνουν τον Οκτώβριο στα 5,771 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:


– Το 10μηνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφθασαν συνολικά σε 5,771 δισ. ευρώ.

– Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει ανέλθει σε 106,020 δις. ευρώ εκ των οποίων 26,311 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώνεται σε 79,7 δις. ευρώ.

– Ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία έχουν 4.031.138 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τους οφειλέτες αυτούς, 2.041.234 απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.479. 507 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Στοιχεία ληξιπρόθεσμων οφειλών Οκτωβρίου 2023

Την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ο αριθμός των οφειλετών ήταν 4.176.249 (αυξημένος κατά 4%).

0 Σχόλια