Αναδημοσίευση από το amna.gr - "Στ. Φωτόπουλος: Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι ατομικές επιχειρήσεις αλλά τα καρτέλ"


Άδικες χαρακτήρισε τις διατάξεις που εισάγουν καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος.


«Κατηγορείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και τους κατόχους ατομικών επιχειρήσεων ότι δηλώνουν πολύ λίγα κέρδη. Δεν το ξέρετε ότι όσοι έχουν μεγάλα κέρδη κάνουν εταιρείες; Δεν το γνωρίζετε αυτό από την επιχειρηματική πρακτική, από τον νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος ανάγκασε πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να συνενωθούν, να κλείσουν ή να γίνουν υπάλληλοι;», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέκρυψε τις προθέσεις της στην προεκλογική περίοδο και ότι σήμερα αιφνιδιάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Είμαστε στον Δεκέμβριο του 2023 και μαθαίνουν τώρα οι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, πώς θα φορολογηθούν για έντεκα μήνες πίσω. Είναι αυτό σωστό; Είναι αυτή ορθή νομοθετική πρακτική; Σε καμία περίπτωση. Το ακούσατε στις Επιτροπές από πάρα πολλούς, από διαφόρους κλάδους, ότι "εάν το ξέραμε" -είπαν οι περιπτεράδες, είπαν οι μικροδικηγόροι, αυτοί δηλαδή οι οποίοι δεν έχουν μεγάλο έργο- "θα είχαμε κλείσει, θα είχαμε κάνει κάτι άλλο, θα είχαμε αλλάξει τις ζωές μας". 'Αρα, αυτό είναι από τη φύση του κακή νομοθετική πρακτική», είπε ο κ. Φωτόπουλος και προσέθεσε: «Το είχατε πει προεκλογικά; Σε καμία περίπτωση. Δεν είχατε μιλήσει για αλλαγές. Αλήθεια, εάν είναι τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, όπως πιστεύετε και όπως διατυμπανίζετε, γιατί δεν το φέρατε τον Απρίλη; Τον Απρίλη, δόξα τω Θεώ, στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αυτή η Βουλή ψήφισε πάρα-πάρα πολλά νομοσχέδια. Γιατί δεν το φέρνατε νωρίτερα;».

«Το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δεν είναι οι ατομικές επιχειρήσεις. Είναι τα καρτέλ, είναι η αργή απονομή δικαιοσύνης, είναι οι τράπεζες που δανείζουν σε περιουσίες και όχι σε επιχειρήσεις και επιχειρηματικά σχέδια, είναι η κακονομία και οι ανόητες φορολογικές πρακτικές», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

0 Σχόλια