Όσα είπα στην ολομέλεια 23/01/2024 για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή Ευρωβουλευτών


ΔΥΣΤΥΧΩΣ μιμούμαστε την Ευρώππη σε όσα συμφέρουν την Κυβέρνηση

 Αν θέλετε να είμαστε παντού ίδιοι ας υιοθετήσουμε και τους ίδιους μισθούς και επιδόματα για τους εργαζόμενους, ας αναπτύξουμε την ίδια βιομηχανική πολιτική κλπ κλπ.

 Η διεθνής εμπειρία προσφέρει παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι όπου δεν διασφαλίζονται η μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου με αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκλογικά κέντρα τόσο αυξάνει τους κινδύνους για νοθεία. 

Και αν στην Ελλάδα με τις κάλπες έχουν ψηφίσει δένδρα και πεθαμένοι, ή έχουν υπάρξει περιπτώσεις αρπαγής της κάλπης, κανείς δεν διασφαλίζει ότι με την επιστολική ψήφο δεν θα παρουσιαστούν ανάλογα παραλειπόμενα που θα πλήξουν την Δημοκρατία, όση Δημοκρατία έχει απομείνει στην χώρα. 

Ποιος σας λέει πως κάποιος σε μια ή περισσότερες περιφέρεις δεν θα κάνει αυτό που έκανε ένας συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του «Πράσινου Κόμματος» στο Αμβούργο όπου παραποίησε δεκάδες έγγραφα επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές παρακινώντας πολλούς γνωστούς του να του παραδώσουν τα έγγραφα επιστολικής ψήφου που είχαν λάβει για να ψηφίσουν χωρίς να τα συμπληρώσουν. 

Στη συνέχεια, τα κατηύθυνε όλα προς έναν υποψήφιο των Πρασίνων, πλαστογραφώντας την υπογραφή του ψηφοφόρου! 

Στις ΗΠΑ που είναι πιο προχωρημένοι, και επιστολική και ηλεκτρονική ψήφος, στην Κομητείας Μπράνσγουικ, η Δ/ντρια εκλογών η Sara LaVere, κατήγγειλε ότι στην λίστα των ατόμων που ψήφισαν το γραφείο της ανακάλυψε άτομα που φαινόταν ότι ήταν είτε καταδικασμένοι εγκληματίες που εξακολουθούσαν να υπόκεινται σε αναστολή ή υπό όρους, είτε μετανάστες χωρίς έγγραφα που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. https://www.wect.com/2022/02/16/new-details-voter-fraud-indictments-brunswick-co/ 

Για να μην τρώω χρόνο, παραθέτω διεθνή αρθρογραφία για σκάνδαλα σχετικά με την επιστολική ψήφο. 







Φέρνετε το παράδειγμα ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή. 

Το 2020, το Ινστιτούτο Ερευνας Οικονομικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ δημοσίευσε συμπεράσματα μελέτης όπου σύμφωνα με αυτή, ο αριθμός - ρεκόρ επιστολικών ψήφων του 2020 - «δεν οδήγησε σε εξαιρετική αύξηση της συνολικής προσέλευσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ψήφισαν μέσω ταχυδρομείου πιθανότατα θα είχαν ψηφίσει αυτοπροσώπως, αν η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου δεν ήταν επιλογή» 

Υπάρχουν άλλωστε και τα παραδείγματα των εκλογών σε Ισπανία και ΗΠΑ που το επιβεβαιώνουν. Η αποχή στη χώρα της Ιβηρικής έφτασε στο 47% στις εκλογές του περασμένου Ιούλη, παρά το γεγονός ότι σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι από τους 37,5 εκατ. εγγεγραμμένους συμμετείχαν με επιστολική ψήφο, αριθμός - ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας. 

Αλλά και στις ΗΠΑ, όπου η επιστολική και ηλεκτρονική ψήφος «πάει σύννεφο», η συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία κυμαίνεται μεταξύ 40% και 65%, με αποκορύφωμα τις προεδρικές του 2016 (Κλίντον - Τραμπ), όπου μόλις ένας στους δύο πήγε στην κάλπη. 

Αν θέλετε συμμετοχή της κοινωνίας λοιπόν δημιουργήστε άλλο μείγμα πολιτικής. 

Κάντε την πολιτική πιο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ και προς το συμφέρον του κόσμου και αφήστε τα τερτίπια με τις επιστολικές ψήφους που τελικά θα απομακρύνουν από τις εκλογές όσους έχουν απομείνει να ψηφίζουν...

0 Σχόλια