Ρωτήσαμε για την ποιότητα του νερού στην Κινέτα του Δ. Μεγάρων

 

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,


Την εύλογη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Κινέτας του Δήμου Μεγάρων για το νερό που καταναλώνουν, καθώς στους λογαριασμούς ύδρευσης που λαμβάνουν αναγράφεται ότι είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και πόσιμη χρήση. 

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Κινέτας δεν έχει συνδεθεί με την ΕΥΔΑΠ και το νερό των γεωτρήσεων χαρακτηρίζεται από την Περιφέρεια ακατάλληλο για κάθε χρήση, αφού σύμφωνα με μετρήσεις περιέχει ακατάλληλες για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Αν και το δίκτυο έχει παραχωρηθεί στην ΕΥΔΑΠ, δεν έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του, ενώ μεγάλη καθυστέρηση σημειώνεται με την κατασκευή του αγωγού της. 

Οι κάτοικοι υποβάλλονται στην ψυχοφθόρα και κοστοβόρα διαδικασία αγοράς εμφιαλωμένου νερού, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Η αγανάκτηση είναι έκδηλη, αφού πρόκειται για μια περιοχή που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα και δε λογίζεται οι κάτοικοί της να μην μπορούν να απολαύσουν το κατεξοχήν βασικό κοινωνικό αγαθό για την ικανοποίηση των στοιχειωδών αναγκών τους. 

Το εξοργιστικό σε αυτήν την κατάσταση βεβαίως είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου άμεσα να πάψουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής να υφίστανται όλη αυτή την ταλαιπωρία και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του νερού της;

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Υ.Γ. Προφανώς θα έπρεπε να ρωτήσουμε γενικά για την ποιότητα του νερού σε πολλές περιοχές της Πατρίδας μας, και ίσως και της Αττικής, αλλά ρωτάμε πάντα για όσοι πολίτες έχουν έρθει να μας βρουν και μας καταθέτουν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους, ως έχουμε καθήκον. 

0 Σχόλια