Δεν είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε... Είναι οι επιλογές του Μητσοτάκη που πάνε στραβά την χώρα!


O Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο WEF, να μας πείσει για τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης και τα καλά του καπιταλισμού όπου στα καλά συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα που παίρνει η χώρα με αντάλλαγμα την παραμονή μουσουλμάνων αλλοδαπών ή δίνοντας παιδιά για υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.


Θυμίζουμε, πως μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής στις Βρυξέλες, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, είχε ζητήσει επιπλέον χρήματα για την φιλοξενία περισσότερων αλλοδαπών στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Δημογραφικό της χώρας (!!!) 

Εννοείται πως συντάσσομαι με όσα είπε ο Βίκτωρ Ορμπάν ως απάντηση σε όλους όσους το μέμφονται για τις επιλογές της Κυβέρνησης του... 



Παραβλέπει λοιπόν εντέχνως ο κ. Μητσοτάκης να μας εξηγήσει, αφού όλα είναι τέλεια στην καπιταλιστική και φιλελεύθερη χώρα που διοικεί,  ΓΙΑΤΙ ξοδέψαμε 7 δις ευρώ το 2022 για εισαγωγές φυσικού αερίου αντί για 1 δις που θα έπρεπε να ξοδέψουμε...λόγω της επιλογής μας να εγκαταλείψουμε τον άνθρακα κατ' εντολή της 
Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν και των ομοίων της στην ΕΕ που σκαρφίζονται διάφορα, ζημιώνοντας την ΕΕ και τα ταμεία της - τους ευρωπαίους πολίτες δηλαδή - όπως έκαναν με τα εμβόλια αξίας πολλών δις ευρώ που έθαψαν

Ας μιλήσουμε λοιπόν για Καπιταλισμό!

Για να καταλάβουμε πως το πρόβλημα μας δεν είναι τα οικονομικά συστήματα αλλά οι επιλογές της Κυβέρνησης...

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές για να φέρει στην ελληνική κεφαλαιαγορά, μέσω Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, ισχυρά αμερικανικά χαρτοφυλάκια που μέχρι σήμερα δίσταζαν να πλησιάσουν τη Λεωφόρο Αθηνών.

Με βάση το σχεδιασμό, το 20% των μετοχών του Ελευθέριος Βενιζέλος θα διατεθεί μέσω Χρηματιστηρίου και ένα επιπλέον 10% θα περάσει στην AviAlliance που ανήκει στο καναδικό fund PSP Investments ώστε να ανεβάσει το ποσοστό της στο 50% συν 6 μετοχές του ΔΑΑ.

Ποια είναι η PSP Investments


Η PSP Investments, όπως λέγεται το ταμείο, διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αξιών, που περιλαμβάνει μερίδια σε τράπεζες, χρυσωρυχεία, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, εταιρείες παραγωγής ενέργειας, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες real estate, το οποίο φτάνει σε αξία σχεδόν τα 50 δισ. ευρώ! 

Να μια ενδιαφέρουσα ιδέα για τον δικό μας ταλαίπωρο ΕΦΚΑ, που λέει ο λόγος.

Καπιταλισμό έχουμε εμείς, καπιταλισμό έχει και ο Καναδάς, αλλά οι ξένοι καπιταλιστές και μάλιστα από επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του δημόσιου τομέα αναζητούν ευκαιρίες και στην Ελλάδα βρίσκουν εύκολα. 

Εμείς δώσαμε τα αποθεματικά των ταμείων στους ξένους με τα μνημόνια...

Φυσικά, ο ξένος καπιταλισμός λειτουργεί προς όφελος των πολιτών σε αντίθεση με την Ελλάδα. 

Μιλάως για την εξαγορά των 14 κρατικών ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική Fraport, η οποία είναι εταιρεία με μεγάλη συμμετοχή του γερμανικού Δημοσίου, και συγκεκριμένα του κρατιδίου της Έσσης.

Μάλιστα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της μετέχουν τρεις εκπρόσωποι του ομοσπονδιακού κρατιδίου, δύο εκπρόσωποι της πόλης της Φρανκφούρτης, ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τέσσερις ιδιώτες μέτοχοι και 10 εκπρόσωποι των εργαζομένων! Ανατριχίλα, κύριε Άδωνη.

Αλλη μια παρόμοια περίπτωση είναι αυτή με την εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, τη γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα τη Βόννη. 

Ο κολοσσός αυτός, που ιδρύθηκε το 1994 ως κρατικό μονοπώλιο, είναι από το 2008 μεικτή εταιρεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  https://www.telekom.com/en/company/company-history

Από τότε το γερμανικό κράτος εξακολουθεί να κατέχει το 15% των αποθεμάτων της εταιρείας άμεσα και άλλο ένα 17% μέσω της κρατικής τράπεζας KfW. Ναι, υπάρχει και κρατική τράπεζα στη Γερμανία. https://www.kfw.de/About-KfW

Και οι επενδύσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς έξι γερμανικές εταιρείες επενδύουν στην ελληνική ηλικιακή ενέργεια, καθώς ο ήλιος δεν είναι τόσο αποδοτικός στη Γερμανία και μπορούν να μεταφέρουν έμμεσα ηλεκτρισμό στη χώρα τους, που δοκιμάζεται μετά τη διακοπή του φτηνού ρωσικού φυσικού αερίου για να είμαστε στην "σωστή πλευρά της ιστορίας". 

Μάλιστα, ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα αυτόν είναι η RWE, ιδιοκτησίας της κυβέρνησης Ρηνανίας-Βεστφαλίας! https://www.rwe.com/en

Επίσης, ο καπιταλισμός που υπηρετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι γενναιόδωρος, αν και η χώρα είναι υπερχρεωμένη, δανείζοντας και χαρίζοντας μέρος των χρεών σε ιδιώτες. 

Αναφερόμαστε στην περίπτωση της αεροπορικής εταιρείας Aegean, που το 2022 έλαβε κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ εξαιτίας της Covid-19, αλλά επιστρέφει μόνο τα 85 εκατομμύρια! 

Τα υπόλοιπα 35 είναι δώρο από τη φαμίλια στους σύντεκνους ιδιοκτήτες της εταιρείας!

Και μετά, παρά την καλπάζουσα ακρίβεια, ακούς τον φοβερό υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη να σου λέει ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, διότι «χωρίς αυτά τα υπερέσοδα δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αεροπλάνα και φρεγάτες» για να είμαστε ασφαλείς...

Με τις υγείες μας...

0 Σχόλια