Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε να μάθει αν γίνονται απολύσεις αντί προσλήψεων στα ΕΑΣ

«Απολύσεις αντί προσλήψεων στα ΕΑΣ;» 


Κύριοι Υπουργοί, 

Όπως πληροφορηθήκαμε και διαδίδεται σε ηλεκτρονικά μέσα, απολύονται εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου των ΕΑΣ, εργαζόμενοι με σχέση εργολαβίας και εργαζόμενοι security εν είδει εξορθολογισμού στα Αμυντικά Συστήματα. 

Σε μια χρονική περίοδο που στην Ευρώπη κι όχι μόνο οι ανάγκες πυρομαχικών και η διακίνηση αυτών ολοένα κι αυξάνεται θεωρείται παράδοξο, αντί να προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, να απολύεται έμπειρο προσωπικό από αυτά. 

Μάλιστα, ως επιπρόσθετη πρόφαση της κίνησης των εν δυνάμει απολύσεων διακινείται η πληροφορία ότι η ρευστότητα των ΕΑΣ οριοθετείται έως τη 10η Φεβρουαρίου τ. έτ. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 


1. Προτίθεσθε όπως αποτρέψετε τις όποιες απολύσεις κι αντ΄ αυτών να ενισχύσετε τη ρευστότητα των ΕΑΣ, ώστε να προβούν σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να ενισχυθεί η Αμυντική Βιομηχανία της παραγωγής πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων προς όφελος της χώρας μας και της άμυνάς της κι όχι εις βάρος αυτών; 

2. Τίθεται θέμα χρηστής διοίκησης στα ΕΑΣ κι αν ναι, πώς αυτή αποτυπώνεται και πώς κατ ΄ επέκταση θα ενεργήσετε έναντι αυτής; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

0 Σχόλια