25 Μαρτίου 1821 - Με όπλο την πίστη στη θρησκεία και την αγάπη στην πατρίδα και την ελευθερία ελευθερωθήκαμε... (Video)


Εμείς οι Έλληνες ό,τι κι αν κάνουμε φαινόμαστε 


Είμαστε ορατοί από μακριά και φτάσαμε ψηλά επειδή πατήσαμε πάνω σε ώμους γιγάντων. 

Οι πρόγονοί μας προσέγγισαν δυσθεώρητα ύψη πολεμικής αρετής, αυτοθυσίας, καλλιέργειας, αυτοσυνειδησίας και αντίληψης για τον ρόλο του Θεού στα ανθρώπινα πράγματα. 

Το 1821 είχε όλα τα παραπάνω αλλά κι ακόμα ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, που ο λαός μας το νιώθει, είναι χαραγμένο εντός του, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί «εργαστηριακά»: το θαύμα, η θεία παρέμβαση που γκρέμισε τους τοίχους του οθωμανικού δεσμωτηρίου και επέτρεψε στο υπόδουλο έθνος μας να αποδράσει, να φτιάξει κράτος, να ορίσει μόνο του τα δικά του πράγματα. Η μελέτη της Ιστορίας μάς έχει διδάξει ότι το 1821 ήταν μια εθνική και θρησκευτική επανάσταση, που είχε ως στόχο την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία εθνικού κράτους. 

Οι πένητες πρόγονοί μας με την πίστη στον Χριστό, την ατσάλινη θέληση και την ορμή τους κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: όχι μόνο απελευθερώθηκε η Ελλάδα, αλλά το δικό μας κράτος ήταν το πρώτο εθνικό κράτος στην Ευρώπη! 

Επιπλέον, καταφέραμε να πάρουμε πίσω το όνομά μας έπειτα από περίπου δύο χιλιετίες! 

Το μετεπαναστατικό κράτος έλαβε το ιερό όνομα «Ελλάς»


Κάτι που φάνταζε εξωπραγματικό επί αιώνες, το να μας αποδοθεί η μόνη αληθής ονομασία τόπου και λαού, έγινε εφικτό για έναν λόγο: μόνο Έλληνες μπορούν να κάνουν τέτοια θαύματα, που αντηχούν στους αιώνες και δεν στηρίζονται στις ισορροπίες των υλικών δυνάμεων. 

Να μη ρίξουμε κάτω τη σκυτάλη. 

Να μην κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς. 

Να την αποδεχτούμε και να αποφασίσουμε να την κρατήσουμε και να τη μεγαλώσουμε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτίνουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στον Αγώνα των παλικαριών, που μας έδωσαν το δικαίωμα να βρισκόμαστε στον χάρτη των ζώντων και δρώντων εθνών με το δικό μας έδαφος, κράτος και το δικαίωμα να ορίζουμε τα του οίκου μας.

0 Σχόλια