Αναλώσιμα τα παιδιά για τους μετανάστες - 6χρονο παιδί πέθανε στη βάρκα και ο πατέρας του το πέταξε στη θάλασσα

 

Στη θάλασσα φέρεται να πετάχθηκε νεκρό παιδί ηλικίας 6 ετών, που πέθανε κατά το ταξίδι προς την Κύπρο ενώ βρισκόταν σε βάρκα με την οικογένειά του και άλλους μετανάστες, σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομία.


Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Χρίστος Ανδρέου «στις 29 Φεβρουαρίου τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν βάρκα, 58 ναυτικά μίλια ανοικτά της Λάρνακας, στην οποία επέβαιναν συνολικά 36 παράτυποι μετανάστες. Περιπολικά της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβησαν στη περιοχή όπου εντόπισαν τη βάρκα, η οποία έπλεε ακυβέρνητη, σε άσχημες καιρικές συνθήκες και με τεράστιες προσπάθειες, έγινε κατορθωτή η παραλαβή των μεταναστών και η μεταφορά τους με ασφάλεια στη ξηρά».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια ελέγχου των στοιχείων των μεταναστών, στα χαρτιά μιας οικογένειας υπήρχαν τέσσερα παιδιά, ωστόσο στη βάρκα εντοπίστηκαν μόνο τρία. Ερωτηθείς που βρισκόταν το τέταρτο παιδί, ο πατέρας ανέφερε στην Αστυνομία ότι ξεκίνησαν με τα άλλα άτομα, με βάρκα στις 20 Φεβρουαρίου από τη Συρία, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τελείωσαν τα τρόφιμα και τα καύσιμα με αποτέλεσμα η βάρκα να πλέει ακυβέρνητη και σε άσχημες καιρικές συνθήκες με μεγάλη τρικυμία».

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου «ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι δύο μέρες πριν τον εντοπισμό της βάρκας, είχε πεθάνει το ένα του παιδί, ηλικίας 6 ετών, με αποτέλεσμα να το πετάξει στη θάλασσα».

Εξάλλου, όπως ανέφεραν άλλοι μετανάστες, τρία άλλα άτομα που επέβαιναν στην βάρκα, εγκατέλειψαν με αυτοσχέδιες κατασκευές το πλεούμενο και κολύμπησαν με στόχο να βγουν στη στεριά και να ζητήσουν βοήθεια.

Εντούτοις και παρά τις έρευνες που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα τρία άτομα δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Προφανώς, τα παιδιά των μεταναστών, για τους μετανάστες, είναι αναλώσιμα...


0 Σχόλια