Αντιπερισπασμοί: Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων»…


***…. Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων» είμαστε στην πλειοψηφία μας, που έχουμε εγκλωβιστεί σε σώματα ενηλίκων. 


Αυτή η διαπίστωση θα μπορούσε άνετα όχι να αποτελεί μια αυθαίρετη εκτίμηση του γράφοντος αλλά: Προϊόν διεπιστημονικής έρευνας. 

Προφανώς υποψιάζεστε ποια χώρα φωτογραφίζουμε; 
Θα επιχειρήσουμε να υποστηρίξουμε το ανωτέρω έστω δημοσιογραφικά ως ακολούθως…

***…. Επίθεση στον Βελόπουλο έκαναν τις προάλλες, αποδίδοντάς του χαρακτηριστικά καρικατούρας, τι πωλητή κηραλοιφών, τι κάτοχο των επιστολών του Ιησού τον αποκάλεσαν ειρωνικά και μέχρι εδώ όλα καλά. Τα πουλούσε και τα έλεγε ο άνθρωπος. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και δεν αλλάζει.

***…. Ωστόσο, μιλάνε αυτοί που, με τον τρόπο τους ανοίγουν δρόμο προς την κορυφή της εξουσίας για τον κ. Βελόπουλο. Πώς να μην ξεθαρρέψει μετά τα όσα και δικαίως του αποδίδουν; Σήμερα, κυβερνάνε τη χώρα τύποι που πουλούσαν σε περιθωριακά κανάλια θαυματουργά νανογιλέκα και προωθούσαν βιβλία ναζιστικά με φρικιαστικό περιεχόμενο κατά των Εβραίων. Το οξύμωρο; Για παράδειγμα, ο κύριος Γεωργιάδης που οι πρακτικές ενώ θυμίζουν εκείνους τους απατεωνίσκους που πλασάριζαν λοσιόν για τη φαλάκρα και τη μακροζωία στην Άγρια Δύση εντούτοις επιβραβεύτηκε πολλάκις στις κάλπες από τον κοσμάκη με το να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά μας δρώμενα. Οι «παρόμοιοί» του, μόλις γίνονταν αντιληπτές οι απατεωνιές τους «επιβραβεύονταν» με πίσσα, πούπουλα και εξοστρακισμό από τους κατοίκους της πόλης που επιχείρησαν να πουλήσουν φούμαρα… Έβριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κύριος Γεωργιάδης ενώ σήμερα ως υπουργός του τον υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. Όσο για τους Εβραίους; Τελικά διαπίστωσε ότι συνθέτουν υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα μεγάλα έθνη. Αυτός και αν φέρεται σαν «σαλταρισμένος έφηβος» στην ιδιοσυγκρασία του. (Εμείς όμως τι φταίμε;)

*** Ας επανέλθουμε στο πρώτο σχόλιο. Παρατηρούμε τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα και διερωτώμεθα: Αποτελούν αντικείμενο ερεύνης για τους φοιτητές πολιτικών επιστημών ή ψυχιατρικής; Πώς προκύπτει στατιστικά η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να είναι πεπεισμένη ότι στα Τέμπη υπήρξε συγκάλυψη αλλά ταυτόχρονα οι αυτουργοί της να επιλέγονται σταθερά ως πρώτη πολιτική δύναμη, ως άξιοι συνεχιστές του κυβερνητικού έργου; Ποιοι σώφρονες και ώριμοι στα μυαλά τους πολίτες θα ισχυρίζονταν ότι μια συμμορία σκότωσε παιδιά της από εγκληματική αμέλεια, στη συνέχεια επιχείρησε να το αποκρύψει αλλά: Παραμένει η ορθότερη επιλογή τούτου του τόπου;

*** Δηλαδή, διαπομπεύεται δια στόματος πρωθυπουργού στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Βελόπουλος αλλά την ίδια στιγμή από τους ίδιους σύνεδρους καταχειροκροτείται και επιβραβεύεται ο νανογιλεκοπωλητής Άδωνις με τις επικές κωλοτούμπες, την επαίσχυντη εκφορά του δημόσιου λόγου του αλλά και τα αδιευκρίνιστα ποσά στην τράπεζα; Πιστεύετε μετά από όσα τραγελαφικά εξελίσσονται σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα ότι οι Τούρκοι θα μας χαριστούν; Πώς κάποια «κατάλληλη» χρονική στιγμή, απηυδισμένοι ακόμη και οι σκοτεινοί προστάτες μας από την εθελουσία κατάντια μας δε θα «κλείσουν το μάτι» στον κάθε Ερντογάν ώστε να επιχειρήσει να πάρει πίσω τα βιλαέτια;

*** Παραπονιόμαστε, μιζεριάζουμε, σκούζουμε πολλές φορές για τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητάς μας, σαν τους ψευτοεπαναστατημένους εφήβους. Αντιμετωπίζουμε φαιδρές καταστάσεις σαν τα ανήμπορα παιδάκια. Ακούμε ανθρώπους στον δρόμο, στα καφενεία, που το μαλλί τους έχει ασπρίσει για τα καλά, να διακατέχονται από αστεία πολιτικά διλήμματα που ούτε παιδιά δημοτικού δε θα προβλημάτιζαν. Παρακολουθείς παρέες, δήθεν ώριμων ανθρώπων να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και να μεταφέρουν στις συζητήσεις τους αβίαστα πλαστές εικόνες και πολιτικά δεδομένα κατασκευασμένα στα τηλεοπτικά στούντιο και στις ιστοσελίδες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Πολλοί από τους πολίτες ακόμη και σήμερα θα έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά για να υποστηρίξουν τη φαιά προπαγάνδα των Πορτοσάλτηδων και των Αυτιάδων. Δυστυχώς, τα χειρότερα έπονται, καθώς αναμένεται να ενηλικιωθούμε όλοι βιαίως και απότομα.

0 Σχόλια