Αν ο κ. Καλλιάνος, Βουλευτής της ΝΔ, εκλιπαρεί για μια κλίνη ΜΕΘ, σκεφτείτε τι συμβαίνει στον απλό κόσμο που πέφτει στα νύχια του συστήματος υγείας του Γεωργιάδη


Να ευχηθούμε ολόψυχα στον κ. Καλλιάνο περαστικά στον πατέρα του και σύντομα ξανά όρθιος και ξανά όλοι μαζί...


Ο λόγος της ανάρτησης δεν έχει να κάνει με το προσωπικό δράμα του ανθρώπου αλλά στα όσα εξιστορεί. Και τα οποία, όσα ο ίδιος διαπιστώνει αλλά μαζί του τα διαπιστώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και Ελληνίδων που βλέπουν τους ανθρώπους τους να πεθαίνουν και εκλιπαρούν για μια κλίνη σε ΜΕΘ.


Και καλούμε για άλλη μια φορά, το αρμόδιο υπουργείο να αναλογιστεί τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία. Να αφήσει τις πεδικοκλάδες και τις εξυπηρετήσεις στις ιδιωτικές εταιρείες και να βελτιώσει πραγματικά τις συνθήκες τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν κάτω από την αναλγησία όσων εξωραϊζουν τραγικές καταστάσεις. 

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν»


Με δάκρυα στα μάτια έγραψε: Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά.

Όπως περιγράφει: «Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε αλλά για να ξεμπροστιάσω κάποιους ανθρώπους που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο.

Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί μου είπαν ότι υπογράφουμε όλοι ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ.

«Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου. Τους παρακάλαγα να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά ελπίζω να τα καταφέρει. Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες».

Και είναι η δεύτερη φορά που κάνει παρέμβαση ο κ. Καλλιάνος, δείγμα πως ότι λέμε εμείς, στην Ελληνική Λύση, είναι η κοινή άποψη και όχι η στείρα αντοπολίτευση... 

Το Ασκληπιείο της Βούλας θεωρώ ότι θα πρέπει να εφημερεύει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τουλάχιστον για τα ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ περιστατικά. Ένας άνθρωπος που έχει πάθει έμφραγμα και μένει στο Σούνιο ή ακόμα και στη Γλυφάδα, ίσως να μην προλάβει να πάει στο Αττικό στο Χαϊδάρι ή στο Σισμανόγλειο στην Πεντέλη.

Έχω ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο για αυτό το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νότιας Αθήνας και πόσο μάλλον της Νότιας Αττικής.
Παρακαλώ πάλι θερμά όλους τους εμπλεκόμενους, διότι ξέρω ότι θα το προσπαθήσουν στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, θα ήταν μεγάλη ανάσα ασφάλειας το να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μπορεί το Ασκληπιείο της Βούλας να εφημερεύει κάθε μέρα τουλάχιστον για τα καρδιολογικά περιστατικά.

Το παραπάνω είναι ένα θέμα που έχω θίξει στο Υπουργείο και με ερώτηση μου στο παρελθόν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μου.

0 Σχόλια