Επιτέλους! ΄Άκουσαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και κατάσχεσαν τα πρωτότυπα ηχητικά, έναν χρόνο μετά - Να κάνετε και τα υπόλοιπα που λέει για να λάμψει η αλήθεια!


Μετά από δεκάδες ώρες συνεδριάσεων στην Βουλή και δεκάδων ωρών τηλεοπτικής παρουσίας, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητούσε μετ' επιτάσεως - μεταξύ άλλων - να κατασχεθούν τα πρωτότυπα ηχητικά, έναν χρόνο μετά, αυτά κατασχέθηκαν! 


Δεν ξέρουμε αν είναι πολύ αργά, ευχόμαστε όχι, αλλά είναι μια κίνηση που δείχνει πως μας ακούν, έστω με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου όπου είδαν αίσχη το φως της δημοσιότητας... 

Τι έλεγε και το ξαναέλεγε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος; Τι επανέλαβε λίγες ημέρες πριν, στην συζήτηση για την πρόταση μομφής; 

Ότι από τις πρώτες ώρες έπρεπε να κατασχεθούν: 

  • H μονταζιέρα με όλους τους ηχογραφημένους διαλόγους 
  • Τα στοιχεία σχετικά με την φόρτωση της μεταφορικής αμαξοστοιχίας. 
  • Τα στοιχεία της Τροχαίας σχετικά με τον θάνατο τους ενός σταθμάρχη που εμπλέκεται και με την μονταζιέρα. 
  • Και να μάθουμε ΠΟΙΟΣ (Βουλευτής;;;) προσκόμισε στο Πρώτο Θέμα το πλαστό ηχητικό. 

Και αυτή την αγωνία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν την προβάλλουν, ούτε τα ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση αλλά ούτε και τα λεγόμενα "πατριωτικά" μέσα... 

Ας είναι... 

Τουλάχιστον ας υιοθετήσουν όλα όσα λογικά και αυτονόητα ζητάμε άπαντες, για να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! 

Το απαιτούν οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν, για να ηρεμήσει η ψυχή τους, όσο και εμείς, εσείς, όλοι. Αν ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Βελόπουλου, θα δείτε ότι ζητάει και πολλά άλλα ακόμη, που κάποια στιγμή, ίσως τα πράξουν... 


ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ! 

Ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βοηθήσουν, αντί να είναι ουρά στις εξελίξεις,  δεδομένου πως η ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών,  να συμπράξουν και να προκαλέσουν Προανακριτική Επιτροπή αρκεί να αναζητηθούν ευθύνες από όλους, όσους ευθύνοντααι από το 2012 έως σήμερα... 

'Οσο σας απάντησαν εσάς, τόσο απάντησαν και στον Πρόεδρο κ. Βελόπουλο. Αναμένουμε! Κατά τα άλλα κόπτονται να πέσει άπλετο φως και άλλα τέτοια light...

Κατάσχουν λοιπόν τα πρωτότυπα ηχητικά, ή ότι έχει απομείνει από αυτά γράφουν τα ΝΕΑ όπου φιλοξενούν το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"...


Αναμένουμε να δούμε τι θα δείξει η έρευνα...

Ιδού η είδηση: 

Έφοδος αστυνομικών στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατάσχεσαν τα πρωτότυπα ηχητικά από το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών


Μετά από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών από τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.

Έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ πραγματοποίησαν αστυνομικοί πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό και κατάσχεσαν τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην έφοδο, χθες, Τρίτη έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη.

Μετά την έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία»


Σύμφωνα με το δημοσίευμα την παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή εκτιμάται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη») σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους».

«Ο πολιτικός αντίκτυπος που προκάλεσε το δημοσίευμα απασχολεί ήδη τον πολιτικό κόσμο, ωστόσο τα περί συρραφής και του πολιτικού σκοπού που ενδεχομένως να εξυπηρετούσε σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών δεν αφορούν στην ουσία της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαΐμης και αυτό γιατί τα ηχητικά των συνομιλιών, τόσο της 28ης Φεβρουαρίου όσο και της 1ης Μαρτίου 2023 έχουν κατασχεθεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και έχουν συμπεριληφθεί στο συλλεγέν υλικό από τον Εφέτη Ανακριτή», προσθέτει το δημοσίευμα.

Μάλιστα η συρραφή των συνομιλιών, σημειώνεται πως μετά και την καταγγελία συνδικαλιστών του ΟΣΕ από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αποτελεί όπως πρόσφατα έγινε γνωστό αντικείμενο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εδώ και ένα έτος, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της παραβίασης του απορρήτου. Διάσταση που επίσης δεν αφορά στην ουσία της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαϊμης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση να έγινε «ενδεχομένως και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί όντως τα πρωτότυπα ηχητικά και εκτιμάται πως ο κ. Μπακαϊμης ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να κατασχέσει τα πρωτότυπα αρχεία και τους σκληρούς δίσκους και στο πλαίσιο αυτό. Ερώτημα που θα απαντηθεί από το άνοιγμα των σκληρών δίσκων στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.».

Έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε οικόπεδο


Ακόμα όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα την Παρασκευή 5 Απριλίου θα γίνει έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του κ. Μπακαΐμη, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Να σημειωθεί πως με ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα συντρίμμια βρίσκονται ακόμη στο Κουλούρι (σ.σ. φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ.), αντί της μεταφοράς σε κάποιο στρατόπεδο της Λάρισας.

0 Σχόλια