Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών

 

Ιστορικός θρίαμβος για την ελληνική ομάδα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση στο 4ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών.


Η Ελλάδα κέρδισε (49-48) τη Γαλλία, επιδεικνύοντας τρομερό ψυχικό σθένος. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Ελληνίδες προπορευόντουσαν στο σκορ με το δεύτερο μέρος του αγώνα να έχει δραματική διάσταση καθώς η διαφορά ήταν μονίμως σε μονοψήφιο αριθμό.

Η Ελλάδα έφτασε έτσι τις δύο (2) κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Γαλλία. Αξίζει να επισημανθεί πως το ίδιο ζευγάρι αναμετρήθηκε και στον τελικό του 2015 στο Ροσέλ της Γαλλίας.

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχτηκε η Αντιγόνη Χαιριστανίδου που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Το 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών διοργανώθηκε από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού Δήμου Ηρακλείου, με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και στο οποίο πέραν της ελληνικής ομάδας συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες του Βελγίου, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισλανδίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

0 Σχόλια