Το ΚΙΕΦ "σάρωσε" στην Ξάνθη και την Ροδόπη με την ανοχή Κυβέρνησης και Άρειου Πάγου - Η άνοδος της "ακροδεξιάς" τους μάρανε...


Το ΚΙΕΦ, το κόμμα που εκπροσωπεί τη μουσουλμανική μειονότητα, κερδίζει και τους δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης. 


Συγκριτικά όμως με ό,τι ίσχυε πριν από 5 χρόνια, η διείσδυσή του είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Στη Ροδόπη οι δυνάμεις του υπερβαίνουν το 40%, στο +25 από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία. 
Το αντίστοιχο ποσοστό του στις Ευρωεκλογές του 2019 ήταν 38%.

Στην Ξάνθη το ποσοστό του αγγίζει το 30%, στο +10 από τη ΝΔ, όταν πριν από μια πενταετία βρισκόταν στο 25%.

Η Αγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες σε μια πραγματικά πρωτοφανή επιχείρηση στήριξης του ΚΙΕΦ προωθούσε καθημερινά σειρά δημοσιευμάτων και αφιερωμάτων μέσω των κρατικών TRT και Anadolu

Για μια ακόμη φορά η «πλάτη» την οποία βάζουν ελληνικές πολιτικές δυνάμεις στην προσπάθεια της Τουρκίας για έγερση μειονοτικού ζητήματος στην Θράκη και τα σοβαρά ελλείμματα στην άσκηση ουσιαστικής εθνικής μειονοτικής πολιτικής έδωσαν την ευκαιρία για την προβολή της ατζέντας του τουρκισμού στην Θράκη με την ανάδειξη του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ σε πρώτη δύναμη στην Ροδόπη και στην Ξάνθη στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Η Αγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες σε μια πραγματικά πρωτοφανή επιχείρηση στήριξης του ΚΙΕΦ προωθούσε καθημερινά σειρά δημοσιευμάτων και αφιερωμάτων μέσω των κρατικών ΜΜΕ του TRT, και του Anadolu, στον αγώνα του ΚΙΕΦ για προώθηση των δικαιωμάτων των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» στέλνοντας το μήνυμα στην μειονότητα ότι οι εκλεκτοί της Άγκυρας είναι οι υποψήφιοι του μειονοτικού κόμματος το οποίο ειχε ιδρύσει ο Σαδίκ Αχμέτ.

Πανηγυρισμοί στην Κομοτηνή για την πρωτιά του ΚΙΕΦ


Η ιστορία του ΚΙΕΦ

Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας ιδρύθηκε το 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ με επιδίωξη την αναγνώριση εθνικής τουρκικής ταυτότητας για την μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Ο Αχμέτ διατηρήθηκε στην ηγεσία ως τον θάνατό του το 1995. Διάδοχος του ήταν η σύζυγός του, Ισίκ Αχμέτ, η οποία προήδρευσε μέχρι το 1999.

Ακολούθως και μέχρι το 2007 ανήλθε στην προεδρία ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Ο τελευταίος υπήρξε βουλευτής του ΠαΣοΚ.

Επόμενος πρόεδρος του ΚΙΕΦ ήταν ο Μουσταφά Μποσνάκ, ο οποίος το 2010 αντικαταστάθηκε από τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Σήμερα πρόεδρος είναι η Τσιγδέμ Ασάφογλου. Ήταν η μοναδική υποψήφια στο συνέδριο του 2019. Η ίδια έχει αυτοχαρακτηριστεί Τουρκάλα και οι δηλώσεις υπήρξαν πολλές φορές εμπρηστικές.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 η συνολική δύναμη του ΚΙΕΦ είχε μετρηθεί στο 0,75% και το 2019 στο 0,71%.

Όμως η «επιτυχία» του ΚΙΕΦ να χρωματίσει με διαφορετικό χρώμα τους δυο νομούς της Θράκης και να μπορεί πλέον η τουρκική προπαγάνδα να προβάλει ως περιοχή που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απο την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατή χωρίς την εκούσια συμβολή πιθανον και συναλλαγή ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και τοπικών παραγόντων.

Το ήξερε η κυβέρνηση οτι αυτό θα συμβεί.

Το ήξερε και ο Άρειος Πάγος όταν ενέκρινε τη συμμετοχή του παρόλο που στο καταστατικό του γράφει ότι στόχος του είναι η αναγνώριση εθνικής τουρκικής ταυτότητας για την μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Όμως δεν την νοιάζει την ΝΔ.
Διότι το μόνο που τη νοιάζει είναι η διαφορά που θα έχει με την αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και Ροδόπη έχασε 27000 ψήφους και αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ.
Πιθανόν να αναγνωρίσει την τουρκική μειονότητα ο Μητσοτάκης στα πλαίσια φιλίας και ειρήνης με τον Ερντογάν για να κερδίσει κι αυτές τις ψήφους.

Σύντομα θα δούμε κι ένα Αλβανικό κόμμα να δημιουργείται.
Τα καρτέλ επικοινωνίας ανησυχούν για την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Η πολιτική έχει γίνει πιο βρώμικη από το ποδόσφαιρο.

Οι παράγκες ήταν ήδη στημένες.










0 Σχόλια