Καθόλου τυχαίος ο χάρτης που αναρτήθηκε από αλβανό οπαδό - Οι αλβανοί μεγαλώνουν γενιές στα σχολεία τους με την γνώση πως η μισή Ελλάδα είναι δική τους!


Η ιστορία της Μεγάλης Αλβανίας έκανε την εμφάνιση της με τον πλέον προκλητικό και απροκάλυπτο τρόπο στο περιθώριο του αγώνα της γειτονικής χώρας με την Ιταλία για το Euro 2024.

Οπαδός της γειτονικής χώρας γυρνούσε στους δρόμους του Ντόρτμουντ έχοντας σε πλακάτ έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζονταν τα εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας στα οποία όμως περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά και η Φλώρινα.



Μάλιστα ο συγκεκριμένος οπαδός έκανε μια μικρή εμφάνιση και σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας επιδεικνύοντας τις... γνώσεις του στη γεωγραφία.

Η χώρα μας κάνει εξωτερική πολιτική. τύπου Μητσοτάκη, (του μπαμπά!)

Ήταν 13 Φεβρουαρίου του 1993 όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε για το Σκοπιανό: «Μετά από δέκα χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται αυτή την κουβέντα. 45 χρόνια δεν μας ενοχλούσε αυτό το όνομα. Θα το έχουμε ξεχάσει»

Ίδια και εμείς. 

Κωφεύουμε στον αλυτρωτισμό που ξεσπά στις γειτονικές χώρες εις βάρος μας κατά παράβαση των ειδικών διμερών συνθηκών και συμφωνιών.

Και όσο εκείνοι μεγαλώνουν γενιές και γενιές γνωρίζοντας ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει, την ίδια ώρα στην Ελλάδα καλλιεργείται στα σχολεία μας η εγκατάλειψη και η ηττοπάθεια σε σχέση με τους Έλληνες που ζουν στις περιοχές τους και τα δικαιώματα τους που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας – Αλβανικά σχολικά βιβλία: Η μισή Ήπειρος και η Μακεδονία είναι αλβανικό έδαφος

Όποιος πιστεύει πως ο χάρτης αυτός αναρτήθηκε από έναν μισαλλόδοξο οπαδό κάνει λάθος! 

– Στη Γεωγραφία της Αλβανίας ολόκληρη η Βορειοδυτική Ελλάδα ανήκε στην Αλβανία
– Χαρακτηρίζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς που έκαναν εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες
– Μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές πως έχουν το ίδιο DNA με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πλαστογραφημένη ιστορία διδάσκονται οι μαθητές των σχολείων στην Αλβανία που σε μία πρωτοφανή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας έχουν “βαφτίσει” ελληνικά εδάφη ως αλβανικά που οι “αιμοσταγείς” Έλληνες με “εθνοκαθάρση”, την κατέκτησαν.

Στα επίσημα σχολικά βιβλία οι αλβανοί μαθητές μαθαίνουν την ιστορία της Μεγάλης Αλβανίας, που σύμφωνα με αυτά η “Βορειοδυτική Ελλάδα από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο οι Έλληνες έκαναν "εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες, που πλειοψηφούσαν εκεί".

Η παραχάραξη της ιστορίας όμως συνεχίζεται καθώς οι νέοι στην Αλβανία μαθαίνουν μεταξύ άλλων ότι έχουν το ίδιο DNA με τον βασιλιά Πύρρο και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Σε άλλο σχολικό βιβλίο εκείνο της “Γεωγραφία της Αλβανίας” αναφέρεται ότι στις αλβανικές περιοχές που δεν ανήκουν στην Αλβανία πλέον περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και αλίμονο… η βορειοδυτική Ελλάδα, με τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και μέρος του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στο βιβλίο “Ιστορία του Αλβανικού Έθνους” υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τους Τσάμηδες στο οποίο υπάρχει το εξής κείμενο:

“Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στη Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει.

0 Σχόλια