Κολοσσιαίο σκάνδαλο: Κρύβουν το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη!


Νεώτερη ενημέρωση: Κυβερνητικοί κύκλοι έπειτα από την αποκάλυψη του Newsbreak.gr ισχυρίζονται ότι «η συγκεκριμένη παράταση δεν αφορά τα κυβερνητικά στελέχη». 

 

Προκαλούμε λοιπόν τον Κ. Μητσοτάκη να μας πει εάν θα καταθέσει το Πόθεν Έσχες του. Γιατί πρόκειται για άθλια ψεύδη!

Με νυχτερινή τροπολογία, η κυβέρνηση κάνει αυτό που διέψευδε, δίνει δηλαδή σκανδαλώδη παράταση στην κατάθεση πόθεν έσχες για έξι ολόκληρους μήνες!

Ο Κυριάκος Βελόπουλος προεκλογικά είχε καταγγείλει ευθέως τον πρωθυπουργό για τροπολογία που νομιμοποιούσε το μαύρο χρήμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αγοράσει με αδιευκρίνιστο τρόπο δύο ακίνητα στο Ζαγόρι.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάλιστα είχε προβλέψει πως ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να δώσει παράταση στον εαυτό του ώστε να μην δημοσιεύσει το πόθεν έσχες. Είχε προβλέψει δε, πως ο πρωθυπουργός όχι μόνο θα έδινε παράταση για μετά τις ευρωεκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να προσφύγει στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει που βρήκε τα λεφτά, αλλά ότι θα υπήρχε κι άλλη παράταση για Σεπτέμβριο!

Κυβερνητικές πηγές τότε είχαν βγει για να διαψεύσουν τον Βελόπουλο, ισχυριζόμενες ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση. Χθες το βράδυ λοιπόν έσκασε η τροπολογία – βόμβα Χατζηδάκη, που κάνει ακόμα και τις καταγγελίες Βελόπουλου να μοιάζουν με χάδι!

Μιλάμε για δικτατορικές μεθοδεύσεις που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση.

Η νέα παράταση δικαιώνει και τον… Κασσελάκη

Η νέα παράταση στην υποβολή της δήλωσης πόθεν έσχες που δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στην πραγματικότητα δικαιώνει τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υποβάλει δήλωση.

Η τροπολογία Χατζηδάκη ορίζει ότι οι αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες αλλά και οι ετήσιες του έτους 2023 (χρήση 2022) και του έτους 2024 (χρήση 2023) υποβάλλονται μέχρι και την 31η.12.2024.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού που τον «έκαψε»

Υπενθυμίζεται πως, μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, όμως όταν έγινε λόγος για το πόθεν έσχες, φαίνεται πως…έχασε την μπάλα!

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη μη υποβολή στη σχετική πλατφόρμα από τον πρωθυπουργό εδώ και δύο χρόνια της σχετικής δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και το σχόλιό του ότι σε αυτή τη διετία μπορεί να υπάρχουν δραματικές αλλαγές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην πώληση του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα.

Μια πώληση που ολοκληρώθηκε το 2021 (πέρασε σε ισραηλινά χέρια) και όντως είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, με «μερτικό» για τον Πρωθυπουργό 1,5 εκατομμύρια ευρώ (για να μπορέσει να… συντηρήσει τα παιδιά του, σύμφωνα με τα όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ), όπως αναγραφόταν στη σχετική δήλωση.

Όμως, εφόσον η συγκεκριμένη πώληση είναι δηλωμένη, προς τι η παράταση των τόσων μηνών στην υποβολή του πόθεν έσχες, προκειμένου η καταληκτική ημερομηνία να πάει μετά τις Ευρωεκλογές;

Προς τι η έντονη αμηχανία και το τραύλισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν η συζήτηση πήγε σε αυτό το θέμα;

Αφού ο ίδιος απαιτούσε από τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέσει το πόθεν έσχες του, δεν θα ήταν ηθικό και πρέπον να το καταθέσει και εκείνος; Τη στιγμή μάλιστα που έχει καταγεγραμμένες τουλάχιστον τρεις αγοραπωλησίες!

Μήπως πουλήθηκε κι άλλο «οικογενειακό» σπίτι το οποίο δεν γνωρίζουμε, σε άγνωστο αγοραστή, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί;

0 Σχόλια