Ρωτήσαμε γιατί δεν δίνουν στην δημοσιότητα τα προϊόντα των εταιρειών που τιμωρούνται για αισχροκέρδεια - Iδού τι μας απάντησαν!

Επειδή πολύς λόγος γίνεται από την μεριά της κυβέρνησης για τα πρόστιμα τα οποία επέβαλε σε ελληνικές αλλά και πολυεθνικές εταιρείες για αισχροκέρδεια, ζητήσαμε με ερώτηση μας προς τον αρμόδιο υπουργό να μας ενημερώσει:


Η ερώτηση, σαφής και κατατοπιστική.

Ποια προϊοντα αφορούν τα πρόστιμα για να ενημερωθούν οι καταναλωτές και να πράξουν τα δέοντα καθώς το όνομα της εταιρείας από μόνο του δεν δημιουργεί καμία επίπτωση στην φήμη της.

Η εταιρεία που αισχροκερδεί με ένα προϊόν πρέπει να γνωρίζει ότι όταν την πιάσουν ο καταναλωτής θα μάθει ποιο είναι αυτό το προϊόν. Άρα θα γνωρίζει η εταιρεία ότι εάν προσπαθήσει μέσω ενός προϊόντος της να αισχροκερδήσει, θα ξέρει ότι θα έχει μεγάλο κόστος για την ίδια.

Με αυτόν τον τρόπο καμία εταιρεία δεν θα επιτρέψει να πάθει ζημιά στην κατανάλωση το προϊόν της. Ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι αόριστος! Πρέπει να έχει και ένα αποτύπωμα και κυρίως αποτέλεσμα.

Με την τακτική της Κυβέρνησης, έχουμε φτάσει στο σημείο τα προϊόντα να φεύγουν πάμφηνα από τους παραγωγούς, αλλά να φτάνει πανάκριβα στο ράφι. 

Το γάλα πχ που το αγοράζουν από τον παραγωγό οι εταιρείες ή ο μεσάζοντας 0,70 λεπτά και φτάνει στον καταναλωτή 2,5 ευρώ. 

Και φυσικά, η μεγαλύτερη κλοπή που υπάρχει είναι με τις συστημικές Τράπεζες. 
Έχουμε κάνει κατ' επανάληψη ερωτήσεις στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ήρθε σε συμφωνία με τις Τράπεζες. 

Δηλαδή οι Τράπεζες αποδέχτηκαν ότι κλέβουν μέσα από τις προμήθειες και τους επέβαλαν πρόστιμο 41 εκατομμύρια! Ξέρετε πόσο είναι με βάση την Επιτροπή Ανταγωνισμού οι προμήθειες που πήραν το τελευταίο ενιάμηνο οι πέντε συστημικές Τράπεζες; 1,4 δις.

Όταν λοιπόν οι Τράπεζες κερδίζουν από τις προμήθειες 1,4 δις και πληρώνουν πρόστιμο μόνο 41 εκατομμύρια, καταλαβαίνουμε ότι είναι μικρή ζημιά για τις ίδιες.  

Αντίστοιχα, λειτουργούν και οι εταιρείες που προστατεύει η Κυβέρνηση όπου το πρόστιμο είναι υποδεκαπλάσιο των κερδών...

Και φυσικά, παρά το πρόστιμο - που είναι αμφίβολο αν θα πληρωθεί ποτέ - η αισχροκέρδεια συνεχίζει...



 

Η απάντηση τους;  Ιδού...






0 Σχόλια