Ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με Μετοχικά Ταμεία ΕΔ και αναλογιστικές μελέτες

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας 


ΘΕΜΑ: «Μετοχικά Ταμεία ΕΔ και αναλογιστικές μελέτες» 

Κύριε Υπουργέ, 

Συμφώνως εγγράφου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με Αρ. Πρωτ.: 710/27-06-2024 και της υπ΄ Αρ. Πρωτ: Φ.900α/3248/19285/11-04- 2024/ΓΝΠ/ΤΚΕ/ΥΠΕΘΑ απάντησης σε ερώτησή μου με Αρ. Πρωτ.: 3248/16/02/2024 εν θέματι: «Ενοποίηση Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων;», τίθεται η αναγκαιότητα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της διενέργειας των αναγκαίων αναλογιστικών μελετών «…με σκοπό την αποτύπωση της κατάστασής τους (Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ) και την εξέταση κάθε προσφερόμενης λύσης για την εξασφάλιση της επάρκειας των πόρων τους, της βιωσιμότητάς τους και της ανταποδοτικότητας των εισφορών των μελών τους». 

Επιπρόσθετα, η ΠΟΕΣ αιτείται και «…προς αποφυγή παρερμηνειών… την άμεση δημοσίευση των αναλογιστικών μελετών που επικαλέστηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ (17 Μαΐου τ.έτ. κατά τη συζήτηση με φορείς και στο πλαίσιο ψήφισης του Ν. 5110/2024». 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Προτίθεστε όπως μας δημοσιοποιήσετε άμεσα τις αναλογιστικές μελέτες που επικαλέστηκε ο Α΄/ΓΕΕΘΑ πρόσφατα και αφορούν την επάρκεια των πόρων, τη βιωσιμότητα και την ανταποδοτικότητα των εισφορών των μελών των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

0 Σχόλια