Αν δεν βλέπαμε το βίντεο με τον Αυγενάκη να χτυπάει τον εργαζόμενο, θα ήταν ακόμα ο «κορυφαίος» και «αξιότιμος» πρώην ή μελλοντικός υπουργός

Ο τύπος ανθρώπου «Λευτέρης Αυγενάκης» υπάρχει σαν καρικατούρα και στην πολιτική ζωή του τόπου και στην ελληνική κοινωνία. 


Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. 

Άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι η προσωποποίηση της εξουσίας και το επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία με δηλώσεις «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Τύποι που θεωρούν ότι ο κόσμος «τους χρωστάει». 

Η επίδειξη εξουσιαστικής βίας εμπεριέχει μέσα της ό,τι πιο μίζερο, πιο ποταπό, πιο χυδαίο και πιο καθυστερημένο μπορεί να κρύβει ο χειρότερος άνθρωπος. 

Το ήθος του συγκεκριμένου ανδρός είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στη δημοσιογραφική και στην πολιτική ομήγυρη. Λειτουργούσε και λειτουργεί υπεράνω του νόμου, της κοινωνίας, των ανθρώπων, της ηθικής. Ανήθικος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. 

Ο Αυγενάκης δεν έγινε τώρα έτσι. 
Ήταν πάντα. 
Και το έδειχνε περίτρανα. 
Δεν το έκρυψε ποτέ. 
Υπερηφανευόταν για αυτό που είναι. 

Υπέρμαχος του «αποφασίζω και διατάζω» και του «δεν δίνω σε κανέναν λογαριασμό». 

Ο Αυγενάκης αποκαλύφθηκε γιατί υπήρξε καταγραφή του περιστατικού σε βίντεο. 

Αν δεν τον βλέπαμε να χτυπάει τον εργαζόμενο, θα ήταν ακόμα ο «κορυφαίος» και «αξιότιμος» πρώην υπουργός, ο… Κρητίκαρος βουλευτής που νομίζει ότι δεν είναι κοινός θνητός όπως εμείς. 

Έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι κάτι διαφορετικό, υπεράνω των υπόλοιπων πολιτών. 
Αυτός που μπορεί να απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις, να μοιράζει χαστούκια σε εργαζόμενους των 800 ευρώ επειδή τον αντιμετωπίζουν σαν απλό, κανονικό άνθρωπο και όχι σαν «αυτοκράτορα». 

Ο τύπος «Λευτέρης Αυγενάκης» τα κάνει αυτά, γιατί περνούν στην Ελλάδα. 

Έτσι μας έμαθαν χρόνια τώρα. 
Να καταπίνουμε αμάσητες τέτοιες άθλιες συμπεριφορές. 
Να τις θεωρούμε φυσιολογικές. 

Να πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο κάθε… Αυγενάκης και να σκύβουμε το κεφάλι υποτακτικά. Και άμα λάχει, να γυρίζουμε πίσω το αεροπλάνο για να ανεβεί ο… πολυχρονεμένος μας πρώην ή νυν υπουργός. 

Και άμα εκνευριστεί ο κύριος υπουργός, μπορεί να μας γυρίσει και καμιά ανάποδη «μπάτσα» για να μάθουμε να σεβόμαστε. 

Φάε τις φάπες σου για να στρώσεις χαρακτήρα. 
Αυτός είναι ο Αυγενάκης που πρέπει να ανεχτούμε. 
Ο χαρακτήρας τού ανθρώπου αποκαλύπτεται κυρίως κατά τη διαχείριση αξιωμάτων. 

Η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται μόνον όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία. 
Δώσε εξουσία σε κάποιον για να δεις ποιος είναι πραγματικά. 

«Οὐ μόνον ἀρχὴ ἄνδρα δείκνυσιν ἀλλὰ καὶ ἀρχὴν ἀνήρ, εἰς μέγα καὶ σεμνὸν ἀξίωμα προήγαγε τὴν τελεαρχίαν». Η φράση που αποδίδεται στον Βίαντα τον Πριηνέα, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, περιγράφει πλήρως αυτό που ζούμε. Κάτι τελευταίο: Αυγενάκης δεν γίνεσαι. Δυστυχώς, γεννιέσαι…

Και για να κλείσουμε το θέμα #αυγενακης θα σας θυμίσω τα εξής:

  • Είναι ο τύπος που ως υπουργός αθλητισμού πήγαινε με την ουρά στα σκέλια πίσω απο τον Ιβαν Σαββίδη στο Μακεδονία Παλας και εκείνος του φερόταν υποτιμητικά
  • είναι αυτός ο τύπος που ως ΥΠΑΑΤ στις αυτοδιοικητικες εκλογές περιφέρεια Θεσσαλίας είχε πει :..
  • .."αν δεν ψηφίσετε Αγοραστο λεφτά για τις καταστροφές Daniel θα αργήσει πάρα πολύ για να πάρετε"..
  • είναι αυτός ο τύπος που ως ΥΠΑΑΤ πίεζε τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα να υπογράφει απευθείας αναθέσεις σε προμήθειες του οργανισμού.
  • με αποτέλεσμα την παραίτηση από πρόεδρος ενός επιστήμονος του Σερκος Χαρουτουνιαν καί μέλος του παγκόσμιου οργανισμού FAO..
  • είναι ο τύπος που ώς ΥΠΑΑΤ με τσαμπουκά ξεκλείδωσε 7.000 ΑΦΜ με παραβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ ... καί χωρίς έλεγχο πληρώθηκαν..
  • Έιναι ο τύπος που αν δεν έβγαινε στην φόρα του βίντεο δεν θα είχε ανοίξει ρουθούνι, ας υπήρχαν καταγγελίες απο εργαζόμενους και φορέις.
  • Αλλά ο πάνσοφος λαός που ψηφίζει τύπους σαν τον Αυγενάκη καμμία 50ρία χρόνια τώρα εξανίσταται και σκίζει τα ιμάτια του,
  • το έχετε ξαναδεί το έργο και αυτοί το έχουν ξαναπαίξει,
  • δεν παραιτήθηκε γιατί παραίτηση σημαίνει και απώλεια της βουλευτικής έδρας,
Τον ''διέγραψαν΄΄ απο την κοινοβουλευτική ομάδα και πιθανα απο το κόμμα για λίγο, δεν δεσμέυτηκαν ότι δεν θα ξανασυμμετάσχει σε εκλογές με την ΝΔ γιατί πολλά πράγματα είναι αλλά για εντιμότητα δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις.

Αλλά αυτά είνα γνωστά πράγματα δεν περιμένατε να τα μάθετε απο εμένα.

0 Σχόλια