Τούρκοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Σομαλοί, Ιρανοί και Σύροι θεωρούνται προβληματικοί
Όταν η Γερμανία ανέστειλε την συνθήκη του Σένγκεν και έκλεισε τα σύνορα, περισσότεροι από 18 χιλιάδες Τούρκοι πρόσφυγες παρέμειναν σε ουδέτερη ζώνη.
Η Γερμανία, η Σουηδία, η Δανία και η Αυστρία τους διώχνουν πίσω, αλλά άλλες χώρες δεν θέλουν να τους πάρουν πίσω.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ali Gülen της εφημερίδας Sözcü, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την συνθήκη του Σένγκεν (ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ), ενώ οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν ήδη ξεκινήσει.
Οι μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, των οποίων η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή και που έχουν πατήσει πρώτα το πόδι τους σε άλλη χώρα της ΕΕ» δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Γερμανία, όπως αναφέρει το patronlardunyasi-com
“Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη κρίση. Η Γερμανία δεν μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα με τους λαθρομετανάστες. «Δεν θα πάρουμε κανέναν πίσω», θα υψώσουμε τη σημαία της εξέγερσης”, αναφέρουν διάφοροι στην ΕΕ.
Δεδομένου ότι πάνω από το 50% όσων επηρεάζονται από τα «κριτήρια της μη εισαγωγής στη Γερμανία» είναι Τούρκοι ή αιτούντες ασύλου τουρκικής καταγωγής, το περιστατικό αφορά ειδικά την Τουρκία, συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα.
Από χθες, οι Τούρκοι που ήθελαν να πάνε στην ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία αιτούντες ασύλου, τώρα έχουν εγκλωβιστεί στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ χωρών μελών της Ε.Ε, ενώ ορισμένες χώρες δεν τους επιτρέπουν την είσοδο και τους στέλνουν πίσω.
Οι χώρες από τις οποίες πέρασαν στην Ευρώπη δεν τους δέχονται πίσω, και αυτήν την στιγμή επικρατεί απόλυτο χάος.
“Τούρκοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Σομαλοί, Ιρανοί και Σύροι που θεωρούνται προβληματικοί και άλλοι παράνομοι σπρώχνονται σαν μπάλες του πινγκ πονγκ’, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Ο ίδιος αναφέρει την ανακοίνωση του Βερολίνου για τα σύνορα: “Για τους σκοπούς της «εθνικής ασφάλειας, της πρόληψης της παράτυπης μετανάστευσης, της μείωσης της οικονομικής-ανθρωπιστικής επιβάρυνσης, της πρόληψης της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας και των διασυνοριακών εγκλημάτων», τα γερμανικά σύνορα θα είναι κλειστά.
Η αστυνομία έχει την εξουσία να "μην δέχεται όσους θεωρεί μη αποδεκτούς", και αυτή η αρχή είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ. Όταν η αστυνομία απομακρύνει ένα άτομο που έρχεται παράνομα ή με βίζα από τα σύνορα, η άλλη χώρα μέλος της ΕΕ δεν μπορεί να στείλει βίαια όσους «απωθήθηκαν» πίσω στη Γερμανία”.
Επί του παρόντος, οι Τούρκοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων ασύλου φυγόδικων που η Γερμανία δεν δέχεται, επειδή «το άσυλο τους δεν γίνεται δεκτό ή δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνουν δεκτοί».
Τους πρώτους 8 μήνες του τρέχοντος έτους 20426 Τούρκοι ήρθαν παράνομα στη Γερμανία. Το 90% των υποθέσεων ασύλου τους δεν έγιναν δεκτές. Έτσι αυτή τη στιγμή, 18 χιλιάδες Τούρκοι θα απελαθούν για το 2024.
Ο αριθμός των Τούρκων που θα σταλούν πίσω το 2023 είναι περίπου 50 χιλιάδες
Φέτος, 53 χιλιάδες Σύροι ήρθαν τους πρώτους 8 μήνες και το 90% από αυτούς έγιναν δεκτοί για άσυλο.
Ο αριθμός των Σύριων που θα απελαθούν είναι γύρω στις 5 χιλιάδες, δηλαδή το ένα τέταρτο των Τούρκων. Ο αριθμός των Αφγανών που έφτασαν την ίδια περίοδο είναι 25600. Δεδομένου ότι στο 80 τοις εκατό αυτών έχει δοθεί άσυλο, ο αριθμός των Αφγανών που θα απελαθούν είναι περίπου το ένα τέταρτο των Τούρκων.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι που θα πάνε όλες αυτές οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην ΕΕ μετανάστες, και το τι θα πράξουν οι χώρες πρώτης εισόδου όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, στην οποία ενέσκηψε πολιτική κρίση για το θέμα αυτό.
0 Σχόλια