Οι Πολιτικές εξελίξεις δικαιώνουν, Κυριάκο Βελόπουλο και Ελληνική Λύση


Βρισκόμαστε αισίως στον Ιανουάριο του 2023 και όσο και αν αυτό στεναχωρεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Χώρα σε 3-4 μήνες το πολύ θα οδηγηθεί σε εκλογές.


Tο πιθανότερο διπλές καθώς ο Σύριζα πριν φύγει φρόντισε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και να επιλέξει την απλή αναλογική αφού είχε καρπωθεί δύο φορές το 2015 το bonus των επιπλέον εδρών του πρώτου κόμματος. 

Απλή αναλογική με την οποία δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς όσο δεν κινδυνεύουν τα εθνικά συμφέροντα (βλ προσπάθεια δημιουργίας τουρκικού κόμματος στην Κομοτηνή) πλην του σημερινού πρωθυπουργού που είναι της λουδοβίκειας λογικής «L’ etat c’est moi» μτφ «Το κράτος είμαι εγώ» , εκλογικά συστήματα και νομοθεσία και συστήματα ala carte διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τα τελευταία 48 χρόνια. 

Στις επόμενες εκλογές πρώτες- δεύτερες δεν έχει καμία σημασία, η πόλωση τα διλλήματα και η ψυχολογική πίεση προς τους πολίτες (ειδικά από το κυβερνών κόμμα) θα χτυπήσουν κόκκινο, όλοι θα καλεστούμε να δώσουμε απαντήσεις σε δύο τρείς ερωτήσεις για να καταλάβουμε ποιός διαφοροποιήθηκε από όλο το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 3 χρόνια. 

1) Ποιος εναντιώθηκε εξαρχής στα λοκντάουν και στο θάνατο της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , όταν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό σε καλούσε να χειροκροτήσεις στα μπαλκόνια με την ΕΚΤ να τυπώνει και να μοιράζει αφειδώς χρήμα, φυσικά τώρα που πάμε στο super market και οι τιμές έχουν πάρει φωτιά δεν φταίνε οι ίδιοι άλλα κάποιοι άλλοι από το χωριό δεν τους ξέρεις. 

2) Ποιος πήρε σαφή στάση κατά της υποχρεωτικότητας και υπέρ του προαιρετικού εμβολιασμού όταν ο Πρωθυπουργός δίχαζε τους πολίτες ανάμεσα σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους , by the way που λέμε και στα Γιάννενα Πρωθυπουργός που κατηγορεί τον Λαό του είναι Πρωθυπουργός σε αποδρομή. 

3) Ποιος ήταν υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς στάσης στο θέμα της Ουκρανίας ώστε να μην κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την Ρωσική ομοσπονδία καθώς η Ελλάδα και συμφέροντα έχει στην περιοχή και ιστορικούς δεσμούς που επιβάλουν τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, και ποιος ήθελε να παρουσιαστεί στο Φρουραρχείο του τριεθνούς Κολωνάκι-Παπάγου-Ψυχικού που έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία οι περισσότεροι εξ αυτών και να φύγει με το G3 στα χέρια και το μαχαίρι στα δόντια για τα περίχωρα της Μαριούπολης. Ό μοναδικός ο οποίος διαφοροποιήθηκε από όλο το πολιτικό σύστημα και κράτησε συνεπή και αταλάντευτη στάση όλο αυτό το διάστημα ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση, οι εξελίξεις τον δικαίωσαν και λογικά σκεπτόμενος θα περίμενε κανείς να αποτυπωθεί αυτό και στις δημοσκοπήσεις δίνοντας του διψήφιο ποσοστό αλλά που τέτοια τύχη, οπότε κάπου εδώ θα παραφράσω τον Μπίσμαρκ, οι Δημοσκοπήσεις είναι σαν τα λουκάνικα, είναι προτιμότερο να μην βλέπεις πως φτιάχνονται. 

• Ο Στέλιος Φωτόπουλος είναι Φοροτεχνικός, Msc και υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση.

0 Σχόλια