Κ. Βελόπουλος: "Καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη! Επιστολική επιστολή χωρίς να ξεκαθαρίσουν οι εκλογικοί κατάλογοι συνιστά λαθροχειρία και κυρίως καλπονοθεία"

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με δήλωσή του σήμερα στο περιστύλιο της Βουλής, ετάχθη υπέρ της επιστολικής ψήφου, αλλά κατά της διαδικασίας με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να το θεσμοθετήσει.


Ειδικότερα, ο κος Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

“Για ακόμη μία φορά αποδεικνύει η κυβέρνηση ότι επιπόλαια δρα και λειτουργεί και μάλιστα με επιλογές εναντίον της Δημοκρατίας.

Ας μας απαντήσει ο πρωθυπουργός, πώς είναι δυνατόν να ανακοινώσει σήμερα επιστολική ψήφο, όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει τους εκλογικούς καταλόγους.

Έχω λοιπόν τους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπάρχουν 190.000 εγγεγραμμένοι άνω των 100 ετών, 302.000 μεταξύ 90 και 100 ετών. Σύνολο περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν έχουν εκκαθαριστεί.
Πώς θα πάει σε εκλογές, όταν στις προηγούμενες εκλογές οι σάκκοι από την Γερμανία έρχονταν ανοιχτοί;

Εμείς δεν εμπιστευόμαστε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν εμπιστευόμαστε τις επιλογές της. Πάει και πάλι να κάνει λαθροχειρία και κυρίως καλπονοθεία.
Καταγγέλλουμε τις διαδικασίες. Αν δεν εκκαθαριστούν οι εκλογικοί κατάλογοι και κυρίως αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει ότι η επιστολή ψήφος είναι δημοκρατική επιλογή, εμείς καταγγέλλουμε τη διαδικασία”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 Σχόλια