Τεράστια πρόκληση στα Κατεχόμενα: Οι Τούρκοι μετέτρεψαν εκκλησία σε σχολή μποξ

 

Ελληνοτουρκικής φιλίας το ανάγνωσμα...


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις κατά του Ελληνισμού από τους Τούρκους, αφού συνεχίζουν να παρεμβαίνουν και να καταστρέφουν κάθε ελληνικό στοιχείο στα Κατεχόμενα, δίνοντας και "γραμμή" στους Αζέρους εναντίον των Αρμενίων

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις κατά του Ελληνισμού από τους Τούρκους, αφού συνεχίζουν να παρεμβαίνουν και να καταστρέφουν κάθε ελληνικό στοιχείο στα Κατεχόμενα, δίνοντας και "γραμμή" στους Αζέρους εναντίον των Αρμενίων.

Το ψευδοκράτος, ακόμα και μισό αιώνα μετά την τουρκική εισβολή συνεχίζει τη συστηματική αλλοίωση της κατεχόμενης Κύπρου, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ελληνικής και χριστιανικής μνήμης. Τελευταίο «κατόρθωμα» η μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Άννας στη κατεχόμενη Κυθρέα, σε σχολή μποξ.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μετά την εισβολή, η εκκλησία είχε μετατραπεί σε τζαμί, αλλά όταν χτίστηκε καινούργιο τζαμί απέναντι, έγινε αποκατάσταση με χρήματα των Ελληνοκύπριων προσφύγων και στην εκκλησία η οποία καθαρίστηκε και βάφτηκε τοποθετήθηκε και πάλι εικονοστάσι. Μάλιστα στις 9 Δεκεμβρίου, γιορτή της Αγίας Άννας γινόταν και λειτουργία.


Ωστόσο πριν λίγο καιρό με άδεια του κατοχικού καθεστώτος, το εικονοστάσι αφαιρέθηκε και ο χώρος έγινε γυμναστήριο σχολής μποξ. Πριν τοποθετηθεί ρινγκ και σάκοι του μποξ, υπήρξε πρόθεση να γίνει σχολή χορού.

Η άδεια για τη λειτουργία της εκκλησίας ως σχολής μποξ, δόθηκε από το κατοχικό καθεστώς σε τρεις Τούρκους έποικους που ζουν στη Κυθρέα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία διαμαρτυρήθηκε στην αποστολή του ΟΗΕ στη Κύπρο, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται πρόθεση αλλαγής στάσης των κατοχικών αρχών.

Πριν από περίπου ένα μήνα, άγνωστος πέταξε μια βόμβα μολότοφ στο εξωτερικό περιτοίχισμα μουσουλμανικού τεμένους στη Λεμεσό, χωρίς να προκληθούν ζημιές. Το τέμενος λειτουργεί κανονικά για τους μουσουλμάνους που το επισκέπτονται και συντηρείται από τη Κυπριακή Δημοκρατία. Το γεγονός εκείνο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία με δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου Μαρίας Ζαχάροβα, καλούσε τη Λευκωσία να προστατέψει του θρησκευτικούς χώρους, λέγοντας πως η κατάσταση είναι ανησυχητική. Για την καταστροφή των ορθόδοξων εκκλησιών στα κατεχόμενα δεν υπήρξε καμία αντίδραση της Μόσχας.

0 Σχόλια