"Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προώθηση της woke ατζέντας" σύμφωνα με στελέχη της Κυβέρνησης τα οποία, φυσικά, ακούμε με προσοχή...


Το εξ αντανακλάσεως μήνυμα που θεωρείται ότι έλαβε και η ελληνική κυβέρνηση από τις αμερικανικές εκλογές, με αφορμή τα κοινά ζητήματα που απασχολούν και τους «εκεί» και τους «εδώ» ψηφοφόρους, (βλ. μεταναστευτικό, woke ατζέντα, πληθωρισμός) φαίνεται να άνοιξε τις ορέξεις της «λαϊκής πτέρυγας» της ΝΔ που έως τώρα ψήφιζε σχεδόν τα πάντα να πιέσει προς αλλαγή ρότας. 


Το επιχείρημα αυτής της πλευράς, προκειμένου όταν έρθει η ώρα της κάλπης - έστω κι αν αυτή φαίνεται να αργεί - ΑΡΓΕΙ ΟΝΤΩΣ; - είναι πως πρέπει να ανακτηθεί η «απόσταση» που δημιουργήθηκε από κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές με τους παραδοσιακούς και συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι μπορεί να μην καταψήφισαν το κόμμα τους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αλλά επέλεξαν να στείλουν «το πρώτο μήνυμα» τους δια της αποχής τους και από το σπίτι.

Στο Μαξίμου επιστρατεύουν ξανά το μότο της «πρακτικής Κεντροδεξιάς», αλλά επιπλέον δείχνουν να… καθησυχάζουν καλού – κακού ότι δεν θα παραγίνει (;;;) στην Ελλάδα με τη woke κουλτούρα (καταχρηστικός όρος που περιγράφει την «αφύπνιση» απέναντι σε προκαταλήψεις και αποκλεισμούς).



Εξάλλου στο πρωθυπουργικό περιβάλλον βλέπουν ότι σύνδεση της νίκης Τραμπ με την ήττα της woke ατζέντας δεν κάνουν μόνο τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ – βλ. Κυριάκος Βελόπουλος...

Επειδή η κωλοτούμπα είναι κοινό γνώρισμα στη ΝΔ, για «υστερία» περί του δικαιωματισμού κατηγορούν ανοιχτά πλέον πολλοί υπουργοί, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, βουλευτές όπως οι Θάνος Πλεύρης, Μάξιμος Χαρακόπουλος κ.ά.

Η προσδοκία τους είναι το μήνυμα υπέρ των «παραδοσιακών αξιών» να ρίξει γέφυρα επαναπροσέγγισης ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τη ΝΔ για δεξιότερες επιλογές.

Στο φόντο άλλωστε είναι και οι προειδοποιήσεις των πρώην πρωθυπουργών: του Κώστα Καραμανλή για την «αβασάνιστη αποδοχή ενός καταχρηστικού δικαιωματισμού» και του Αντώνη Σαμαρά που όταν θεσμοθετούνταν ο πολιτικός γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια έλεγε ότι δεν πρέπει «να σπρώξουμε την κοινωνία στα άκρα».

Χαρακτηριστικό δείγμα του όπισθεν ολοταχώς, είναι η δήλωση στο iefimerida του κ. Μαρινάκη.

"Κι εγώ θυμώνω όταν βλέπω υπερβολές" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

κ. Μαρινάκη αν θυμώνετε όντως όσο εμείς, καταργήστε επιτέλους την ατζέντα εντός των σχολείων και σώστε τα παιδιά μας και την συναισθηματική και ψυχολογική υγεία...








0 Σχόλια