Ζητήσαμε, στο νέο φορολογικό Ν/Σ να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα δίκαια αιτήματα των αυτοκινητιστών ταξί - Ιδού τι μας απάντησαν!


«Αντιδράσεις των αυτοκινητιστών ταξί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο» 


 Κύριε Υπουργέ, 

 Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ταξί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς θεωρούν ότι ο κλάδος τους πλήττεται τόσο από τα μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής όσο και για τα επιμέρους μέτρα που αφορούν στην άμεση αντικατάσταση των οχημάτων τους για όσους διαθέτουν αυτοκίνητα εικοσαετίας. 

Καταρχήν, όπως επικαλούνται οι ίδιοι, η αγορά καινούριου αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και για τον λόγο αυτόν ζητούν να δοθεί παράταση ενός έτους, προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά νέου οχήματος. 

Έπειτα, αντιτίθενται στη λογική κατά την οποία, με νόμο καθαρά φοροεισπρακτικό, στόχος είναι να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία από τη φορολόγηση των μικρομεσαίων, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές παρέχεται ασυλία. Θεωρούν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο πρόκειται να καταρρακώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού εκ προοιμίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θεωρούνται φοροφυγάδες και υποχρεώνονται σε ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος, μια λανθασμένη θεώρηση ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία, αφού ουσιαστικά δε δικαιολογείται στη λογική του νομοσχεδίου η πιθανότητα ζημίας. 

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 


 1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου στη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλα όσα επικαλούνται οι αυτοκινητιστές ταξί και να αντιμετωπιστεί ο κλάδος τους πιο δίκαια και αντικειμενικά; 

2. Πρόκειται να λάβετε υπόψη σας τα δίκαια αιτήματά τους και να προβείτε στις αναγκαίες τροποποιήσεις των υπό διαβούλευση μέτρων που αφορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία; 

 Ο ερωτών Βουλευτής 

 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 


ΘΕΜΑ: Σχετικά με την με αριθ. πρωτ.1849/21-11-2023 Ερώτηση. Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 1849/21-11-2023 Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Σ. Φωτόπουλος, σας πληροφορούμε τα εξής:


Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής και αξιολογεί τις επιπτώσεις των ληφθέντων φορολογικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν όλες οι προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις της φορολογικής νομοθεσίας που υποβλήθηκαν από φορείς και συλλόγους, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική δικαιοσύνη, την αρχή της ίσης φορολογικής μεταχείρισης, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

0 Σχόλια