Ακυρώθηκε λόγω Κεμάλ ο τελικός του Σούπερ Καπ Τουρκίας στην Σ. Αραβία! - Οι Σαουδάραβες δεν επέτρεψαν εθνικά σύμβολα της Τουρκίας


Θα ρωτήσω εγώ ο κακοπροαίρετος! Και γιατί δεν ήρθαν στην Ελλάδα; Εδώ η κυβέρνηση των δοτών θα τα επέτρεπαν όλα, άσχετα αν θα σχιζόταν η γη από την ατιμία...

Ακυρώθηκε λόγω Κεμάλ Ατατούρκ ο τελικός του Σούπερ Καπ Τουρκίας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή (29/12) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. 

Η Γαλατάσαραϊ και η Φενέρμπαχτσε ενώ ταξίδεψαν κανονικά στη Σαουδική Αραβία για να παίξουν για τον τίτλο, ενημερώθηκαν από τους Σαουδάραβες ότι δεν θα επιτραπούν στο γήπεδο τα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας. 

Οι δύο ομάδες ήθελαν να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους της Τουρκίας και είχαν ετοιμάσει... φιέστα με πρωταγωνιστή τον Κεμάλ Ατατούρκ.Ήθελαν να σηκώσουν κορεό με τον Κεμάλ, πανό με σύνθημα "Ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο" αλλά και να εμφανιστούν οι ποδοσφαιριστές τους με μπλουζάκια με την φωτογραφία του "πατέρα των Τούρκων". Ακόμη ήθελαν να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος της Τουρκίας. 'Ολα αυτά απαγορεύτηκαν από τους Σαουδάραβες και παρά τις διαπραγματεύσεις οι δύο ομάδες αποφάσισαν να μην παίξουν και ο αγώνας ακυρώθηκε. Οι Σαουδάραβες τοποθέτησαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, αν πήγαιναν στο γήπεδο, να βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ ενώ οι Τούρκοι κατήγγειλαν ότι οι οπαδοί τους απομακρύνθηκαν βίαια από τις εξέδρες.

 

Η κοινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Τουρκίας και των ομάδων

Για το θέμα εξέδωσε κοινή ανακοίνωση η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Τουρκίας μαζί με τις δύο ομάδες:

«Για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τους συλλόγους μας διοργανώσαμε γιορτή στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο που θα συνεισέφερε στην εικόνα και τις αξίες του τουρκικού ποδοσφαίρου και των συλλόγων μας.Το Süper Kupa που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:45 αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ως αποτέλεσμα κοινής απόφασης που λάβαμε με τους συλλόγους λόγω κάποιων προβλημάτων στη διοργάνωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους σχετικούς φορείς και διοργανωτές της οικοδέσποινας χώρας για τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεξαγωγή του Süper Kupa.

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας

Φενέρμπαχτσε

Γαλατάσαραϊ»

0 Σχόλια