Ρωτήσαμε για τις παραιτήσεις στρατιωτικών από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ) - Ιδού τι μας απάντησαν


Στην επερώτηση που κατατέθηκε αναφέρονταν ότι:


Συμφώνως δημοσιευμάτων, μέρος του στρατιωτικού προσωπικού του 304 ΠΕΒ (περιοχή Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου Μαγνησίας), μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, προχωράει σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. 

Το δε αίτιο της εν λόγω κίνησης είναι η διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης, την οποία επέφεραν οι πλημμύρες, εξαιτίας των οποίων το στρατιωτικό προσωπικό του 304 ΠΕΒ να έχει πια κατακερματιστεί, με συνέπεια μέρος του να μεταβαίνει καθημερινώς από Βόλο προς Βελεστίνο, κάποιοι προς Λάρισα, άλλοι προς Τύρναβο και άλλοι προς Αλεξάνδρεια Ημαθίας. 

Δεδομένης επιπρόσθετα της φημολογίας που διαδίδεται ότι αφενός το ύψος των υδάτων δε θα υποχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα (έως και δύο χρόνια) κι αφετέρου της μεταφοράς μονάδων προς Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Μέγαρα, αναμένεται το κύμα της πρόωρης συνταξιοδότησης του αναφερόμενου στρατιωτικού προσωπικού να ενταθεί.

Η απάντηση του υπουργείου: 


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ), δεν επηρεάστηκε από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά τον τρόπο που περιγράφεται στο κείμενο της ως άνω Ερώτησης, και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά στην έδρα του.


Ωστόσο, εντός του στρατοπέδου της ανωτέρω Μονάδας μετεγκαταστάθηκε, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, τμήμα του 307 ΠΕΒ (Στεφανοβίκειο), το οποίο αναλαμβάνει τη συντήρηση των πτητικών μέσων.
Το μέτρο αυτό ελήφθη λόγω των αδήριτων αναγκών λειτουργίας της Υπηρεσίας, έως την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Α/Δ Στεφανοβικείου. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα μέριμνας και διευκόλυνσης των εμπλεκομένων στελεχών από την Διοίκηση των Μονάδων, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

0 Σχόλια