Είναι που με τα πολύχρωμα τιμολόγια στο ρεύμα θα λειτουργούσε ο ανταγωνισμός και άλλα τέτοια ευφυή…


 

Στην Ελλάδα το θαύμα κρατάει τρεις ημέρες και το παραθαύμα άλλες τρεις…

Στο μεταξύ στην χώρα μας πετάμε την σκούφια μας για φρου φρου και αρώματα αλλά για τα σοβαρά δεν δίνουμε μια…

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη ισχύος των νέων πολύχρωμων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φανεί οι πρώτες αποκλίσεις από τα όσα προβλέπονται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή πολιτική και τις διαφημίσεις.

Η ΡΑΑΕΥ έχει ήδη στείλει επιστολές σε τέσσερις εταιρείες προμήθειας για παραπλανητικές διαφημίσεις και αθέμιτες πρακτικές.

Πρόκειται για τις εταιρείες ΗΡΩΝ, Voltera, Solar Energy και Φυσικό Αέριο οι οποίες παρέκκλιναν από αυτά που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο για τα τιμολόγια ρεύματος και ειδικότερα για το πράσινο τιμολόγιο.

Παράλληλα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας αναμένεται να εξετάσει ειδικά το ζήτημα του νέου τιμολογίου της Φυσικό Αέριο, το οποίο έχει κίτρινη σήμανση, καθώς έχει σταθερή χρέωση για οκτάμηνη διάρκεια και όχι ετήσια προκειμένου να λάβει τη μπλε σήμανση, αλλά διαφημίζεται ως σταθερό.

Οι εταιρείες προμήθειας που εγκαλούνται από τη ΡΑΑΕΥ εκτιμάται ότι προχώρησαν σε μια εξαιρετικά υψηλή έκπτωση συνέπειας παραπλανώντας τους καταναλωτές αφού παρέχουν τη συγκεκριμένη έκπτωση μόνο στους καταναλωτές που είναι συνεπείς για ένα ολόκληρο εξάμηνο και όχι για κάθε μήνα ξεχωριστά.

Επιπλέον, εταιρεία ανακοίνωσε την υψηλή έκπτωση συνέπειας πολύ αργότερα από την αρχική ανακοίνωση των τιμολογίων...

Αντί να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, μπερδεύει τον κόσμο με πολύχρωμες ανοησίες που δεν προσφέρουν σε κανέναν πολίτη τίποτε απολύτως...

Κερδισμένοι θα είναι ξανά και ξανά οι πάροχοι ρεύματος στην Ελλάδα!

0 Σχόλια