Παίρνουν με φόρους πολλά και δίνουν στον κόσμο ψίχουλα, όπως στην Γαλλία των Λουδοβίκων!

 

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο δήθεν είναι όλες οι συζητήσεις που κάνουμε εντός κοινοβουλίου για να αντιμετωπίσουμε κάθε θέμα στην Ελλάδα! Ειδικά αφού ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν συντριπτική πλειοψηφία και το κυριότερο; 
Σπάνια ακούν... 


Αρκεί να διαβάσει μια έκθεση για το θέμα που τον ενδιαφέρει στην Ελλάδα ή να δει ένα ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα από μια ξένη χώρα της Ευρώπης.

Αγωνιζόμαστε να ανοίξουμε τα γήπεδα στην Ελλάδα με όρους που άλλες χώρες τα έχουν λύσει εδώ. και πολλά πολλά χρόνια.
  • Δανία: Όσοι μετέχουν σε επεισόδια δεν ξαναμπαίνουν στη χώρα.
  • Αγγλία: Όσοι Άγγλοι έχουν καταδικαστεί για χουλιγκανισμό στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό δεν μπορούν να βγουν από τη χώρα. Ισχύει από το 1999...
  • Γαλλία: Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1998 επιτράπηκαν δια νόμου οι ομαδικές συλλήψεις οπαδών.
  • Γερμανία: Η πιο αυστηρή νομοθεσία της Ευρώπης «προσφέρει» μια μεγάλη σειρά ποινών στους δικαστές, ανάμεσα στις οποίες και η κατάσχεση διαβατηρίων και αστυνομικών ταυτοτήτων.

Ποιοι λόγοι όμως προκαλούν την βία;


-Το οικογενειακό περιβάλλον
-Ο ρόλος των φίλων
-Ο ρόλος των ΜΜΕ
αλλά το βασικότερο όλων λένε οι ειδικοί, είναι τα - Κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Φτωχοποίηση, ακρίβεια, ανεργία, μισθοί πείνας...

Όπου και όπως και αν το κοιτάξεις βλέπεις πως ΑΝ ΔΕΝ λύσουμε το θέμα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά, και που είναι ο Ελέφαντας στο Δωμάτιο, δεν θα λύσουμε ποτέ κανένα θέμα.

Γιατί ο κόσμος πιέζεται υπερβολικά. Και δεν βοηθάει η τηλεοπτική ειρωνεία αργυρώνητων δημοσιογράφων σε μέσα που έχουν την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης που κάνουν χυδαίο χιούμορ ότι με 4 τόστ χορταίνει μια οικογένεια.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο.

Δείτε τις τιμές στην ντομάτα! 

Η μία είναι από τις τιμές σε μεγάλο σούπερ μάρκετ και η άλλη από την Γερμανία.

Από 0,99 στην Γερμανία, 1,98 στην Ελλάδα.

Ίδιο προϊόν. 

Και τέτοιες διαφορές σε όμοια προϊόντα, βλέπουν πολύ συχνά το φως της δημοσιότητας.

Ίδιο προϊόν. Και τέτοιες διαφορές σε όμοια προϊόντα, βλέπουν πολύ συχνά το φως της δημοσιότητας.
Μην μιλήσουμε για τους μισθούς και τις διαφορές τους στις δύο χώρες... Και όσο και αν οραματίζεται η κυβέρνηση τον μισθό στα 1500 την απάντηση την δίνουν εκείνοι που δίνουν τους μισθούς.

Οι αυξήσεις των μισθών παράγονται δεν διατάσσονται...


Εκεί έξω, κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη εξαιτίας της τιμής του ρεύματος και των υψηλών ενοικίων - θύματα όλοι της μεγάλης φούσκας του real estate στην χώρα - των υψηλών αναλωσίμων κλπ. 

Κλείνουν τα περίπτερα, κλείνουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν αντέχουν την φορολογία...


Οι μόνοι που βλέπουν συνεχώς αύξηση στον πλούτο τους είναι οι Τράπεζες και οι τραπεζίτες που είδαν κέρδη 4 δισ. στο τέλος του 2023. Και μέσα σε όλα, «φουσκωμένα» είναι και τα έσοδα στο κράτος από τους έμμεσους φόρους!

Παίρνουν όλοι, με κάθε τρόπο πολλά από τον κόσμο και του δίνουν πίσω ψίχουλα, όπως στην Γαλλία των Λουδοβίκων!

Και ο κόσμος κύριε; Τι κάνει ο κόσμος;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την απασχόληση και την οικονομία το 2023, μειώθηκε η κατανάλωση των τροφίμων (κρέας, ψάρι, λαχανικά, τυριά, λάδι) καθώς και ενέργειας στο σύνολο των νοικοκυριών και ιδίως των φτωχότερων.


Ωστόσο όπως επισημαίνει η έκθεση, η μείωση της κατανάλωσης δε στάθηκε ικανή να μειώσει τη δαπάνη των νοικοκυριών, η οποία αντιθέτως αυξήθηκε.


Γιατί πρέπει να συμβαίνει αυτό;

Τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, για να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα την κατανάλωση, αναγκάζονται να αυξήσουν περισσότερο τις δαπάνες. Εάν μάλιστα αυτά τα νοικοκυριά, δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις, υποχρεώνονται να περιορίσουν δραστικά την κατανάλωσή τους, γεγονός που συνιστά κρίση αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Την Κυριακή μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για το έργο της Κυβέρνησης του, και ανάφερε τα μέτρα κατά της ακρίβειας και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας.

Την Δευτέρα που πήγε ο κόσμος να ψωνίσει στην αγορά είδε την φέτα να φλερτάρει με τα 18 ετρώ.
Την Κυριακή χαρά και την Δευτέρα λύπη...

Λένε πως όταν υπάρχει φτώχεια δυο πράγματα αυξάνουν.
Το ένα είναι ο τζόγος.

Η Ακρίβεια είναι τόσο έντονη που ακόμη και οι στοιχηματικοί φορείς στην χώρα ανεβάζουν τις τιμές τους 100% και μιλάω για τον ΟΠΑΠ και το τζόκερ που αυξήθηκε από 0,50 λεπτά η στήλη σε 1 ευρώ...

Και μάλλον από εκεί κολλησε και η Lockheed Martin! 
Αλλιώς δεν εξηγείται...

Στην διπλάσια τιμή αγοράζονται από την Ελλάδα τα F-35 Block 4 από αυτή που προσφέρθηκε στην Φινλανδία.
                               

Και προς Θεού, δεν είμαι κατά των αμυντικών δαπανών. 
Αρκεί να δίνονται όντως για την Ελλάδα! 

Είμαι κατά όμως της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
 Για ποιον λόγο πρέπει να αγοράσουμε στην διπλάσια τιμή από ότι αγοράζει μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα;

Η Φινλανδία υπέγραψε συμφωνία ύψους 12,5 δισ. δολαρίων για 64 μαχητικά F-35 Block 4 (το ίδιο ακριβώς Block με τα ελληνικά), αλλά με πλήρες πακέτο όπλων και υποστήριξης!





Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, η Ελλάδα θα πληρώσει για 40 F-35 ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ, χωρίς ανταλλακτικά και χωρίς υποστήριξη, 8,6 δισ. δολάρια.

Δηλαδή με όρους τελικής τιμής, τα φινλανδικά θα κοστίσουν 195 εκ. το ένα ΜΕ ΟΠΛΑ!

Τα ελληνικά F-35 θα κοστίσουν 215 εκατ. δολ. το ένα (!) ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, όπου αυτά θα εκτινάξουν την τιμή κατ’ελάχιστον στα 250-280 εκατ. δολ. εκατ. ανά μονάδα!

Και τα λέω αυτά τώρα! 

Πριν από οποιαδήπτε συζήτηση για να προλάβω τις εξελίξεις, γιατί από το 2014 έως σήμερα έχουμε ξοδέψει πάνω από 50 δισ. ευρώ και μονίμως βρισκόμαστε ουραγοί στις εξελίξεις και την άμυνα δεδομένου πως οι τούρκοι θα πάρουν και εκείνοι τα δικά τους αεροπλάνα...

Και τα λέω αυτά τώρα, μήπως και μείνει κανένα ευρώ πίσω, μήπως και μπει η ιδέα στην Κυβέρνηση να επενδύσει στην εγχώρια βιομηχανίας όπλων όπως κάνουν άλλες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τα πουλάνε μετά πανάκριβα στην πατρίδα μας αφού εμείς δεν... 

0 Σχόλια