Δεν έχουν τέλος οι ασυνεννοησίες: Έψαχναν για 20 λεπτά την αμαξοστοιχία «1535» στο σταθμό της Οινόης

 

Το τρένο είχε «μείνει» από βλάβη και δεν ξεκίνησε καν το δρομολόγιο παραμένοντας ακινητοποιημένο στο σταθμό της Χαλκίδας  


Δεν έχουν τέλος οι ασυνεννοησίες. τα περιστατικά και οι βλάβες στον ελληνικό σιδηρόδρομο καθώς ακόμα ένα περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά που είχαμε καταθέσεις ερώτημα για μα παρ' ολίγον τραγωδία, στο ΣΚΑ... Δείτε εδώ: https://www.s-fotopoulos.gr/2024/03/blog-post_14.html

Νωρίς το πρωί σήμανε συναγερμός στο προαστιακό δίκτυο της Αθήνας για μια αμαξοστοιχία που «χάθηκε» ξαφνικά και την αναζητούσαν οι σταθμάρχες του ΟΣΕ! 

Το νέο «θρίλερ» αφορούσε την αμαξοστοιχία «1535», η οποία στις 7:11 το πρωί επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα.

Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία μετά την επιβίβαση σε αυτήν των επιβατών με προορισμό την Αθήνα διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατον να ξεκινήσει λόγω σοβαρής βλάβης.

Η μηχανοδηγός της εν λόγω αμαξοστοιχίας, ενώ έπρεπε να ενημερώσει αρμοδίως για τη βλάβη και τους σταθμάρχες του ΟΣΕ - πέραν των υπευθύνων της Hellenic Train - δεν προέβη σ’ αυτήν την ενέργεια, ενώ δεν απαντούσε ούτε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις τους. 

Το αποτέλεσμα ήταν ο σταθμάρχης της Οινόης, που περίμενε μάταια την αμαξοστοιχία να φτάσει στον σταθμό του στις 7:30 το πρωί, να αρχίσει να την αναζητά, επί 20 λεπτά, σημαίνοντας ταυτοχρόνως συναγερμό, καθώς φοβήθηκε για τα «χειρότερα»!

Κάποια στιγμή, όταν κατάφερε να μιλήσει με τη μηχανοδηγό, ενημερώθηκε ότι το τρένο είχε «μείνει» από βλάβη και δεν ξεκίνησε καν το δρομολόγιο παραμένοντας ακινητοποιημένο στο σταθμό της Χαλκίδας. 

Στο μεταξύ, οι επιβάτες που περίμεναν να αναχωρήσουν για την Αθήνα παραμένοντας μέσα στο τρένο άρχισαν να αγανακτούν. Στη προσπάθειά τους να ενημερωθούν για το πότε τελικά θα ξεκινούσε το δρομολόγιό τους δεν έπαιρναν κάποια συγκεκριμένη απάντηση. 

Μεταξύ των επιβατών υπήρχε και εισαγγελέας, που αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία, αφενός για να καταγραφεί το συμβάν και αφετέρου για να δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση στον κόσμο που αγωνιούσε για την τύχη του δρομολογίου.

0 Σχόλια