Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ένας καλός Έλληνας, ένας καλός Πόντιος ένας Διανοούμενος Πατριώτης

Ένας Καλός Έλληνας, ένας Καλός Πόντιος ένας διανοούμενος πατριώτης μας άφησε 


Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης δεν ήταν ''ρομαντικός αγωνιστής'', οι θέσεις και οι προτάσεις του για τα εθνικά θέματα είναι αυτονόητες αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως Έθνος.

Η παρουσία μου στην κηδεία του εκπροσωπόντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να πράξουμε.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Έπειτα από την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

  • Το 1994, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
  • Εμπνευστής του αγωγού Μπουργκάς - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, το 1999...

Κυριάκος Βελόπουλος: Έφυγε ένας πραγματικός πατριώτη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε από Βήματος Βουλής για την απώλεια του Μιχάλη Χαραλαμπίδη:

«Ένας πραγματικός πατριώτης, ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο αγώνας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, θα εμπνέει για πάντα κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα. Η ζωή και το έργο του με κορωνίδα την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, επιβεβαιώνει τη ρήση του Ηρακλείτου, «εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι».Η πολιτική του οξυδέρκεια, καθώς ήταν αυτός που πρώτος εμπνεύστηκε τον εθνικής σημασίας αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύει ότι η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, «γκρεμίζει» τα «κομματικά τείχη».

 Γνήσιος Πατριώτης, Διορατικός, Ειλικρινής, που έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους...

0 Σχόλια