Γιατί δεν έχει ανοίξει ανάλογη κουβέντα για το σκάνδαλο των emails που διέρευσαν προς ευρωβουλευτή της ΝΔ; Μήπως γιατί δικαιώνονται οι φόβοι της ΕΛ.ΛΥΣΗΣ σχετικά με την νοθεία της επιστολικής ψήφου;


Το Μαξίμου πίστευε πως με τους τρεις «αποκεφαλισμούς» θα «έκλεινε» η υπόθεση 

 
Εύκολα θεωρούσαν στην κυβέρνηση πως θα ξεπερνούσαν την υπόθεση της μαζικής αποστολής emails προς Έλληνες ομογενείς και απόδημους από την Ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά η χθεσινή, επίσκεψη του κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών έδειξε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών έχει την ευθύνη και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση και τον κόμβο διαλειτουργικότητας.

Η έρευνα κράτησε για περισσότερες από τέσσερις ώρες και δείχνει ότι η Αρχή κινείται με ταχύτατους ρυθμούς με σκοπό να ολοκληρώσει την έρευνά της το ταχύτερο δυνατό.

Το ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έλειπε στις ΗΠΑ και στον Καναδά προκειμένου να ενημερώσει τους Έλληνες ομογενείς για το αδιάβλητο της διαδικασίας σε σχέση με την επιστολική ψήφο δείχνει πως το σκάνδαλο αυτό ακόμα κι αν συγκαλυφθεί με γνωστούς και άγνωστους τρόπους έχει προκαλέσει μεγάλη και ουσιαστική ζημιά.

Η επιστολική ψήφος έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά την νομιμότητα της στα «μάτια» των αποδήμων Ελλήνων και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποκαταστήσει την εικόνα της η κυβέρνηση.

Πέραν των παραπάνω, πληροφορίες φέρουν τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό κ. Νούλη αποφασισμένο να αρχίσει να καλεί το αμέσως επόμενο διάστημα ως υπόπτους τους παραιτηθέντες από τα αξιώματά τους, καθώς η υπόθεση αξιολογείται ως εξαιρετικά σοβαρή.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η σπουδή του Μεγάρου Μαξίμου να αποπέμψει την Α.Μ.Ασημακοπούλου από τις ευρωεκλογές και να «αποκεφαλίσει» τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Μ. Σταυριανουδάκη και τον Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλο δεν αρκούν για να «κλείσει» η υπόθεση.

Μάλιστα η κυβέρνηση ανησυχεί γιατί σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η διαρροή των αποτελεσμάτων των παράλληλων ερευνών, της αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Δικαιοσύνης, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κατάθεση αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου από ομογενείς που ζητούν αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ έκαστος.

Με λίγα λόγια θα έχει δημιουργηθεί ένα «κακό» κλίμα κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών.

Εμείς τα λέγαμε... 
Αλλά μάλλον δεν ήταν εκεί να μας ακούσουν... 

0 Σχόλια