Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος του F16 - Για "ταχεία" επιχείρηση έκανε λόγο ο κ. Δένδιας! Γιατί έπεσε το υπερσύγχρονο αεροσκάφος θα μας πει κανείς;

Ξεκάθαρα...

Οι πιλότοι μας είναι οι καλύτερα εκπαιδευμένοι στο ΝΑΤΟ. 
Δεν θελουμε νεκρούς πιλότους!
Δεν θελουμε κηδείες!

Ευτυχώς είναι καλά ο πιλότος, το κόστος ενός μαχητικού είναι τεράστιο αλλά της ανθρώπινης ζωής ανυπολόγιστο...

Αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε όσα στραβά διαπιστώνουμε...

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον πιλότο εξέφρασε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ο οποίος μίλησε και για "ταχύτατη" επιχείρηση διάσωσης.
Κύριε Δένδια, δεν αντιλαμβάνεστε μια ειρωνεία στα λόγια σας;

1. Τα άλλα τρία αεροσκάφη που συμμετείχαν στην ίδια εκπαιδευτική άσκηση, συνέχισαν να πετούν σε χαμηλό ύψος προκειμένου να έχουν – όσο το δυνατόν – επαφή με τον πιλότο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Άρα ήξεραν που έπεσε, και επιπλέον έδινε στίγμα ο μηχανισμός εντοπισμού του.

2. Ο πιλότος μας ήταν στο νερό επί μιάμιση ώρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου. Ούτε ανοιχτά της Κύπρου ήταν, ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση ήταν. Και το μιάμιση ώρα, ημέρα μεσημέρι, δεν είναι λίγος χρόνος. Λίγο ακόμη και θα έρχονταν οι τούρκοι να τον σώσουν! 

Πως μιλάτε λοιπόν για "ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης;"

3. Το εν λόγω αεροσκάφος είναι μία βελτιωμένη έκδοση του BLOCK 50 με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και εξελιγμένο κινητήρα. Τα Ελληνικά BLOCK 52+ ανήκουν στις 340, 343 και 337 μοίρες με χαρακτηριστικά κλήσης “Αλεπού, “Αστέρι” και “Ghost” αντίστοιχα. 

Επιχειρούν από τις αεροπορικές βάσεις της Σούδας (115 ΠΜ) και Λάρισας (110 ΠΜ).

Έπεσε, ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος, όχι κάποιο σαπάκι, αλλά κάποιο από τα καινούρια, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Και όλοι όσοι γνωρίζουν, μιλάνε για "κράτημα" του κινητήρα...

Κάτι με την τροφοδοσία του μίγματος; 
Κατασκευαστικό λάθος στον κινητήρα; 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποια στιγμή o πιλότος διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του έκανε «διακοπές» με αποτέλεσμα να σβήσει οριστικά.

Εν συνεχεία, ο πιλότος έκανε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να τον επανεκκινήσει και αφού απέτυχαν όλες, τότε ενημέρωσε από τον ασύρματο ότι εγκαταλείπει το αεροσκάφος.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε, επί των ημερών σας, τι συμβαίνει με το υλικό πολέμου που διαθέτουμε; 

  1. Γιατί στις φωτιές ανατινάζεται πανάκριβο υλικό πολέμου.
  2. Στις πλημμύρες βουλιάζει πανάκριβο υλικό πολέμου. 
  3. Σε τροχαίο στην Λιβύη σκοτώνονται στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
  4. Αν τώρα πέφτουν και πανάκριβα αεροπλάνα βάζοντας σε κίνδυνο τους πιλότους μας, και εμείς κοιτάμε τον ουρανό, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

0 Σχόλια