Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου… οικογένειας λέει ότι «η μητρότητα (η οικογένεια δηλαδή) βλάπτει σοβαρά την καριέρα»...

 

Ανεμομαζώματα - Διαβολοσκορπίσματα...

 

Η Ζέφη Δημαδάμα, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που την ενέταξε στη ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και την έκανε Γενική Γραμματέα στο περίφημο υπουργείο… Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, δημοσίευσε ανάρτηση με την οποία υποστηρίζει ότι «η μητρότητα βλάπτει σοβαρά την καριέρα των γυναικών»!

Την ώρα που η υπογεννητικότητα αφανίζει την Ελλάδα και η πατρίδα μας αντιμετωπίζει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην νεότερη ιστορία της, η γενική γραμματέας ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε αυτή την φαεινή ιδέα!

Δηλαδή ένα κυβερνητικό στέλεχος το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο σε ένα υπουργείο που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων και την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας δημοσιεύσει κάτι το οποίο υπονοεί το ακριβώς αντίθετο!


Μετά την κατακραυγή, έσπευσε να προσθέσει ένα tweet, μετά από μία ολόκληρη ώρα, για να «μαζέψει» το προηγούμενο.

Είναι σαφές ότι αυτό το tweet ανέβηκε αναγκαστικά αλλά...

Στο μεταξύ, «πληγή» για την χώρα μας είναι η υπογεννητικότητα – Και απογοητευτικά τα στοιχεία για την ΕλλάδαΤο μικρότερο αριθμό γεννήσεων, από την ημέρα που άρχισε να καταμετράται ο ελληνικός πληθυσμός είχε η χώρα μας το 2023, καθώς γεννήθηκαν μόλις 72.244 παιδιά.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες, γίνονται γονείς λιγότερων, παιδιών. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα, σχεδόν οι μισές ελληνικές οικογένειες ποσοστό 48% έχουν ένα και μόνο παιδί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών στην Ελλάδα, ποσοστό 35% έχει δύο παιδιά και μόλις το 17%, έχει τρία, δηλαδή, ούτε 2 στα δέκα ζευγάρια.

0 Σχόλια