Μετά ακολουθεί το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου κ. Μπακογιάννη; Οι Βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν την εισήγηση της Μπακογιάννη να γίνει μέλος του ΟΗΕ το ΚόσοβοΥπερψηφίστηκε η απαράδεκτη εισήγηση της Μπακογιάννη


Ποιοι υπέγραψαν την τεράστια προδοσία απέναντι στη μαρτυρική Κύπρο

Εξαιρετικά αρνητικές για τα συμφέροντα της Κύπρου και το κατοχικό καθεστώς είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά την απαράδεκτη υπερψήφιση της εισήγησης της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει μέλος το Κόσοβο. 

Συνολικώς τέσσερις Ελληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει τις προσπάθειές του για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Ο λόγος για την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προέβη και στη σχετική εισήγηση, την Αννα Ευθυμίου, τον Γιώργο Σταμάτη και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, η ψήφος των οποίων προκαλεί οργή αλλά και πλήθος ερωτημάτων. 

Η ντροπιαστική έκθεση δύναται να δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο για την περίπτωση της Κύπρου, εξ ου και οι σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και τη Σερβία, καθώς και από μια σειρά κρατών που θα επηρεαστούν.

Η ντροπιαστική έκθεση ψηφίστηκε με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές. Η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την ένταξη του Κοσόβου έχει προκαλέσει την οργή της Σερβίας, κινδυνεύοντας να καταστρέψει τους διαχρονικούς δεσμούς μας με τη χώρα, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να αντιδρά εντόνως στην εισήγηση Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας από την πρώτη στιγμή πως η «γαλάζια» βουλευτής άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της έπειτα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε.

Μετά τη νέα δυσμενή εξέλιξη, ο υπουργός Αμυνας της Σερβίας και εντολοδόχος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς χαρακτήρισε «φεστιβάλ υποκρισίας» τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι καταπατήθηκαν βασικές αρχές λειτουργίας του οργανισμού με την αποδοχή αιτήματος ένταξης από μία οντότητα που δεν αποτελεί κράτος-μέλος του ΟΗΕ. 

Σε κάθε περίπτωση, την οριστική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Υπουργών του οργανισμού, που θα συνεδριάσει στις 16 Μαΐου.

0 Σχόλια