Αχαρνές: Θα βαφτίσουν δέντρα με ονόματα από πόλεις και χωριά του Πόντου για να τιμήσουν τη 19η Μαΐου


Την Κυριακή 19 Μαΐου το απόγευμα όλοι στην πλατεία Ηρώων Ακριτών του Πόντου του Δήμου Αχαρνών, το οφείλουμε στους Προγόνους μας. 

Με μια πρωτότυπη δράση θα τιμήσουν φέτος οι Πόντιοι στις Αχαρνές τη 19η Μαΐου. Το απόγευμα στις 19:30, συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να «βαφτίσουν» τα δεντράκια της πλατείας Ηρώων Ακριτών του Πόντου με ονόματα χωριών και πόλεων του αλησμόνητου Πόντου.

«Πρόκειται για κάτι μοναδικό», αναφέρει στο pontosnews.gr ο εμπνευστής της ιδέας Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

«Η δράση στοχεύει καταρχήν στο να αγαπήσει ο δημότης την ποντιακή πλατεία, να έρθουν κυρίως τα μικρά παιδιά και οι νέοι πιο κοντά σε επαφή με το περιβάλλον και ταυτόχρονα με την ιστορία», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Θα είναι μια πολύ όμορφη στιγμή για όλους, καθώς από τη μία πλευρά θα υπάρχει το όνομα με το χωριό ή την πόλη του Πόντου και από την άλλη θα μπορούν όποιοι θέλουν να γράψουν ένα μήνυμα σχετικά με την ημέρα», καταλήγει.

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Νωρίτερα, στις 18:30, θα ξεκινήσει οχηματοπομπή από το Αρχελάου Θέατρο Θρακομακεδόνων με κατεύθυνση την προτομή του Αριστοτέλη. Η πομπή θα καταλήξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών, όπου θα γίνει πορεία μνήμης προς την πλατεία Ακριτών με τη Φλόγα του Πόντου, η οποία θα ανάψει μπροστά στο μνημείο του Πόντιου Ακρίτα.

Θα ακολουθήσει η ονοματοδοσία των δέντρων και τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τα μπαλόνια που θα φωσφωρίζουν στον ουρανό το μήνυμα προς τους νεκρούς: «Δεν ξεχνάμε»!

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εθελοντές Αχαρνών-Θρακομακεδόνων με την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων της Πατριωτικής Ένωσης Αχαρνών και του Ομίλου Φίλων του Δάσους.

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

0 Σχόλια