Κηφισιά: "Πάμε και όπου βγει" και στα σχολεία; Πέφτουν καγκελόπορτες στα Δημοτικά και ένοχος κανείς; Σοβαρότητα καμία...;


Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τo ατύχημα με την καγκελόπορτα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Προαπαιτούμενο, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα, η σχετική δικογραφία να κατατεθεί πλήρης

Ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί ποινική δίωξη αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την βαριά καγκελόπορτα που έπεσε πάνω σε τρεις μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν απήγγειλε κατηγορίες, παρά διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου η σχετική δικογραφία να συμπληρωθεί με τα απαιτούμενα στοιχεία, καθώς σε αυτήν δεν έχει συμπεριληφθεί η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η πραγματογνωμοσύνη για τις εργασίες στο σχολείο που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την αστυνομία.

Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να καταδείξουν τα πρόσωπα που φέρουν ευθύνη για την κατάσταση της καγκελόπορτας και, γενικότερα, για τις εργασίες στους χώρους του σχολείου, όποτε αναλόγως με τα συμπεράσματα να αποφασιστεί η άσκηση ή μη ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες.

Σήμερα το μεσημέρι, εξάλλου, γονείς μαθητών που φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κηφισιάς, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 9χρονο μαθητή. Ο μικρός, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθότι είχε ζαλάδες και πόνους στο κεφάλι και την σπονδυλική του στήλη, αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα, αφού, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι καλά στη υγεία του, αν και σοκαρισμένος από το αναπάντεχο ατύχημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο ίδιο σχολείο έχουν συμβεί και άλλα ανησυχητικά περιστατικά, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο γονείς είχαν στείλει επιστολή στον δήμο για την αποκατάσταση των κτηριακών βλαβών. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το συγκεκριμένο σχολείο είναι «είναι το χειρότερο σχολείο από άποψη ασφάλειας».

0 Σχόλια