Θέσαμε ζήτημα για την υποστελέχωση της Πνευμονολογικής Κλινικής Χανίων

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υγείας
Την κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: «Υπολειτουργεί η Πνευμονολογική Κλινική Χανίων λόγω υποστελέχωσης» 

Κυρία, κύριε Υπουργοί, 

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλει σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Ενώ δηλαδή προβλέπονται για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Κλινικής έξι οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών και τέσσερις ειδικευομένων, ωστόσο εδώ και μία δεκαετία, όπως πληροφορούμαστε, δεν υπάρχουν καθόλου ειδικευόμενοι και το ιατρικό προσωπικό της έχει περιοριστεί σε μόλις τρεις ιατρούς (1 Διευθύντρια και 2 Επιμελητές), καθώς από έτους μετακινήθηκε πνευμονολόγος για να ενισχύσει το ΤΕΠ του Νοσοκομείου και ήδη από τον μήνα Απρίλιο έτερος ιατρός είναι σε αναρρωτική άδεια επί μακρόν. 

Ως εκ τούτου, οι αρμοδιότητες της Πνευμονολογικής του Νοσοκομείου Χανίων έχουν συρρικνωθεί στα απολύτως αναγκαία, όπως η εφημέρευση στα επείγοντα και για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου που χρήζουν φροντίδας. Οι γιατροί κάνουν έκκληση για ενίσχυση της κλινικής με τον κατάλληλο αριθμό του ιατρικού προσωπικού που προβλέπεται βάσει λειτουργίας της, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα όλο το φάσμα των υγειονομικών υπηρεσιών της. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε, προκειμένου να στελεχωθεί η Πνευμονολογική Κλινική με επιπλέον μόνιμο ιατρικό προσωπικό άμεσα αλλά και με τον απαραίτητο αριθμό ειδικευόμενων, ώστε να μη στερούνται οι πολίτες των Χανίων την άρτια υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται και να απολαμβάνουν όλες τις προβλεπόμενες ιατρικές υπηρεσίες πέραν των βασικών που είναι σε θέση να παρέχει η Κλινική επί του παρόντος λόγω υποστελέχωσης; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

0 Σχόλια