Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την αμετροέπεια και την αλαζονεία του Μητσοτάκη; Αύριο στην κάλπη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ! Δεν περισσεύει κανείς...



Γράφει ο Στέλιος Φωτόπουλος

Ο Μητσοτάκης ο οποίος κυβερνά ήδη 5 χρόνια και θα κυβερνά για τα υπόλοιπα 3 χωρίς να μεσολαβήσουν εκλογές μέχρι τότε θα πρέπει να καταψηφιστεί μεταξύ άλλων:

  • Γιατί λέει ψέματα για το οικονομικό δήθεν θαύμα της χώρας, όταν το 20% της κοινωνίας ευημερεί και το υπόλοιπο 80% «αγκομαχά»
  • Γιατί αδυνατεί να διαχειριστεί την ακρίβεια, όταν τα Ελληνικά προϊόντα πουλιούνται φθηνότερα σε χώρες του εξωτερικού
  • Γιατί λέει ψέματα πως έλυσε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και για τους πλειστηριασμούς, ενώ κατάσχουν τις πρώτες κατοικίες των πολιτών (και ισχυρίζονται ότι δεν συμβαίνει)
  • Γιατί λέει ψέματα ότι τιμωρεί τους servicers που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, ενώ τους επιτρέπει να έχουν κέρδη εξωπραγματικά!
  • Γιατί λέει ψέματα για τις μειώσεις φόρων, ενώ επιβάλλουν τεκμαρτό εισόδημα που πνίγει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις
  • Γιατί λέει ψέματα για τις επενδύσεις στη Δημόσια Υγεία, ενώ βλέπουμε το ΕΣΥ να καταρρέει και ο υπουργός υγείας να αποκαλεί τους λειτουργούς του ΕΣΥ "κάφρους" και "ανθρωπάκια"
  • Γιατί ενώ χρωστάει πάνω από μισό δισεκατομμύριο προς τις τράπεζες, σπάει κάθε φορά ρεκόρ στα ποσά που δίνει για διαφήμιση, ποσά που τα πληρώνουμε εμείς! 
Μόνο στο Google έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες για διαφήμιση πάνω από 192.000 ευρώ. Και δεν είναι δικά του χρήματα, αλλά χρήματα δικά μας, χρήματα που εισπράττει από το δημόσιο ένα υπερχρεωμένο κόμμα! 
Η Ν. Δ. χρωστάει 435.567.175 ευρώ...

Έχουμε μια κυβέρνηση της φάπας και της δικαιολογίας!

Για όλα φταίει πάντα κάποιος άλλος, για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τις φωτιές φταίει η ζέστη - όχι ότι δεν παίρνουμε μέτρα και δεν έχουμε εξοπλίσει τις υπηρεσίες ή δεν έχουμε διαχωρίσει τις αρμοδιότητες δασαρχείου - πυροσβεστικής - για την αύξηση των καυσίμων φταίει το κρύο, για τις πλημμύρες φταίει η βροχή - όχι που τα έργα γίνονται στο πόδι και κλείνουν οι ανέλεγκτοι εργολάβοι τους χειμάρους! 

Πάντα θα είναι κάποιες αντικειμενικές συνθήκες ή - το έχουμε ακούσει και αυτό - φταίνε οι απείθαρχοι πολίτες. 

Που ταξιδεύουν ας πούμε με το τρένο...; 
Που μπαίνουν στην Αττική Οδό και αποκλείονται; 
Που ανάβουν θέρμανση τον χειμώνα και το κλιματιστικό το καλοκαίρι και εκτινάσσουν τον λογαριασμό του ρεύματος; 

Θα μου πείτε... 
Ο άνθρωπος είναι 2η ή 3η γενιά οικογένειας πολιτικών. 
Δεν ξέρει πως ζει ο κόσμος εκεί έξω με 800 ευρώ... 
Ξέρει μόνο να τους εξαπατεί και να τους κλέβει την ψήφο...


Ποτέ δεν φταίει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός όπως δεν έφταιγε και ως υπουργός όταν έκανε τις απολύσεις στο Δημόσιο και δη στις καθαρίστριες

Τότε, ως «μύστης του νεοφιλελευθερισμού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να εφαρμόσει στον ελληνικό δημόσιο τομέα ένα σύστημα «αξιολόγησης» (εντός εισαγωγικών καθότι προσχηματικός όπως τον χαρακτηρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι) που εφαρμόστηκε από καπιταλιστικούς κολοσσούς. Συγκεκριμένα στην Microsoft, του Bill Gates, όπου το σύστημα στη συνέχεια απορρίφθηκε ως αντιπαραγωγικό. 

Ένας Μητσοτάκης που  δεν αναλαμβάνει ποτέ καμιά ευθύνη! 


Η πιο προσφιλής του φράση είναι: «Δεν γνωρίζω». 

Δεν γνώριζε τον Λιγνάδη, δεν γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, δεν γνώριζε για τις υποκλοπές, δεν γνώριζε για την επικίνδυνη κατάσταση των σιδηροδρόμων που στοίχισε 57 και πλέον ζωές...

Δεν γνώριζε ποιος τοποθέτησε στο τιμόνι της πρωθυπουργικής ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέων της G4S. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε αναγκάστηκε να αλλάξει και τον σχετικό νόμο με φωτογραφική διάταξη, καθώς ο μουσικός δεν κατείχε ούτε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

Δεν γνώριζε το νούμερο για τους μετακλητούς της Ν.Δ. αλλά και το κόστος των 158 εκατ. ευρώ που κόστιζαν στους πολίτες. Χαρακτηριστική περίπτωση, οι 460 διορισμοί στην Προεδρία της Κυβέρνησης. Κάποια στιγμή οι μετακλητοί έφτασαν και τους 3.000 αλλά ποιος δίνει σημασία...; 

Δεν γνώριζε ότι απαλλάσσονται από υποχρέωση κατάθεσης πόθεν έσχες οι καναλάρχες.

Ούτε την απαλλαγή των καναλαρχών από την καταβολή της δόσης 21 εκατ. ευρώ για τις άδειες.

Ούτε για την λίστα Πέτσα...

Ούτε για το «Σκόιλ ελικίκου» των εκατομμυρίων.

Ούτε για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που ξηλώνει κάθε προστασία πρώτης κατοικίας και δίνει γη και ύδωρ σε funds και τράπεζες.

Δεν γνώριζε για τα μπόνους των golden boys των τραπεζών ούτε για την ψηφισμένη ασυλία των golden boys που θα τζογάρουν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, δίνοντας στην ουσία το επικουρικό στις ασφαλιστικές εταιρείες...

Ούτε τις ΚΥΑ με τις οποίες έδωσε απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν γνώριζε ούτε την γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και τις απευθείας αναθέσεις της όπου μέσα σε 5 ημέρες έκανε 7 απευθείας αναθέσεις 1,1 εκατ. ευρώ για μάσκες και αντισηπτικά στις φυλακές. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ζημίωσε συνολικά το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ καθώς οι τιμές ήταν παραφουσκωμένες. Νωρίτερα βέβαια η κ. Νικολάου είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια.

Το πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις της εποχής εκείνης προκαλεί βέρτιγκο. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2022 έχουν δοθεί 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, με το νούμερο να έχει εκτοξευθεί λόγω της περίφημης ΚΥΑ για τον κορωνοϊό.

Δεν γνώριζε φυσικά ούτε την προνομιακή μεταχείριση του Φουρθιώτη από την κυβέρνηση του.
Ούτε ότι του είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά, ενώ είχε συχνές επαφές με στελέχη της κυβέρνησης και της Ν.Δ., όπως τον Γεραπετρίτη και τον Ρωμανό.

Εδώ θα μου πείτε δεν γνώριζε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπου μέσω αυτής μεθοδεύτηκε η πώληση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ. Έτσι το Δημόσιο έχασε την πλειοψηφία της επιχείρησης λαμβάνοντας πενιχρό αντίτιμο. Είναι ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ αυξήσεων της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πριν ακόμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία τα ελληνικά νοικοκυριά πλήρωναν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι, αύριο, να δώσουμε το μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αν αυτός δεν γνωρίζει, εμείς γνωρίζουμε και θυμόμαστε.

Πάμε να ανακόψουμε την φόρα στον κατήφορο της χώρας που την πάει ο Μητσοτάκης και η παρέα του και να γλυτώσουμε μια και καλή από την αλαζονεία, την αμετροέπεια, και τον εθνικό όλεθρο που έρχεται από τις κρυφές συμφωνίες του στην εξωτερική πολιτική. 

Αύριο στην κάλπη, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! 
Δεν περισσεύει κανείς...


Σε αυτές τις εκλογές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά όσον αφορά την Ευρωπαική Ένωση, το δίλημμα είναι ένα: Θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιους θέλουμε να είμαστε και σε ποιον κόσμο θα αφήσουμε στα παιδιά μας




0 Σχόλια