Το Κοινοβούλιο της Γεωργίας αποφάσισε επί της αρχής την απαγόρευση των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας

 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει απαγορεύσεις της προπαγάνδας LGBTQ, χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, απεικονίσεις σχέσεων του ιδίου φύλου σε ταινίες, τηλεόραση και διαφημίσεις.

Υπάρχουν Έθνη που θέλουν να επιβιώσουν, υπάρχει και η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδού:

Το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε σήμερα επί της αρχής σειρά νομοσχεδίων που περιλαμβάνουν σαρωτικούς περιορισμούς στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, μεταξύ των οποίων απαγορεύσεις για τη «προπαγάνδα» αναφορικά με σχέσεις μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και εγχειρήσεις αλλαγής φύλου.

Το νομοθετικό αυτό πακέτο, που προτάθηκε από το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο και που θα μπορούσε να θέσει εκτός νόμου εκδηλώσεις «Pride» καθώς και τη δημόσια χρήση της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, εγκρίθηκε από την πλειονότητα των βουλευτών. Πρέπει να περάσει από δύο ακόμα αναγνώσεις βέβαια πριν γίνει νόμος.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σάλβα Παπουασβίλι δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά τη δεύτερη και τρίτη ανάγνωση των νομοσχεδίων κατά τη φθινοπωρινή κοινοβουλευτική περίοδο. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα νομοσχέδια είναι απαραίτητα για να ελεγχθεί η «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ+», που σύμφωνα με τον ίδιο «αλλάζουν τις παραδοσιακές σχέσεις».

Η νομοθεσία έχει επίσης στόχο να απαγορεύσει σε μη ετεροφυλόφιλα πρόσωπα να υιοθετούν παιδιά και να αποτρέψει τους πολίτες από το να αλλάζουν το φύλο τους σε δημόσια έγγραφα ταυτοποίησης. Επίσης, δεν θα επιτρέπονται δημόσιες συναθροίσεις που προωθούν τις σχέσεις μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Εάν εγκριθεί, θα τεθεί επίσης εκτός νόμου η «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ+» στο εκπαιδευτικό σύστημα και τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα θα απαγορεύεται να δείχνουν προσωπικές σκηνές με ομόφυλα ζευγάρια.

Τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ είναι αμφιλεγόμενο θέμα στη βαθιά θρησκευόμενη κοινωνία της Γεωργίας, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μεγάλη αποδοκιμασία των σχέσεων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, ενώ η ετήσια πορεία Pride στο Τμπιλίσι έχει κατ’ επανάληψη βρεθεί αντιμέτωπη με επιθέσεις συντηρητικών διαδηλωτών. Το σύνταγμα της Γεωργίας απαγορεύει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Ο Γκιόργκι Ταμπαγκάρι, ιδρυτής του Pride στο Τμπιλίσι, δήλωσε ότι τα νομοσχέδια θα καταστήσουν «αβάστακτη» τη ζωή για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ της Γεωργίας.

Η ψηφοφορία γίνεται εν μέσω πολιτικής έντασης στη χώρα του νότιου Καυκάσου ύστερα από σειρά μαζικών διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων» που έγινε νόμος νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Τα προτεινόμενα μέτρα πιθανόν να τροφοδοτήσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για την πολιτική κατεύθυνση της Γεωργίας, μετά την κριτική τους για τον νόμο περί «ξένων πρακτόρων» που οι επικριτές θεωρούν ότι είναι ρωσικής έμπνευσης και καταπιεστικός.

Πηγή: ΑΠΕ

0 Σχόλια