Μετά το χτεσινό αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών πανηγυρίζουν...


Ο Ερντογαν - η ελληνική αριστερά κ ακροαριστερά  - οι Νεοδημοκρατες - η Χαμάς  - οι Ταλιμπάν - οι μουλάδες στο Ιράν  - οι λαθροδιακινητές, γιατί θα γίνει τρελό πάρτι.  

Όλοι όσοι σας μιλούσαν για τον φόβο του ακροδεξιού μπαμπούλα.

Και τώρα; Τι γίνεται τώρα;

Ο Ε.Μακρόν αρνείται να δώσει στον Ζαν Λυκ Μελανσόν την εντολή για να κυβερνήσει: Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξής του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Μελανσόν.

«Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η Ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι θέσεις του Ζαν Λυκ Μελανσόν και των λοιπών ακροαριστερών είναι κατά του Ισραήλ, υπέρ των Παλαιστινίων, κατά της Ουκρανίας και μάλλον υπέρ της Ρωσίας, ενώ φυσικά θέλει να ανοίξουν οι πύλες της Γαλλίας και να επιτραπεί η ελεύθερη μεταναστευση, να είναι ελεύθερες οι αμβλώσεις και να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η δύναμη της καθολικής εκκλησίας.

Είναι η πρώτη φορά που ένας τέτοιος ακροαριστερός πολιτικός σχηματισμός κερδίζει την πρωτιά σε βουλευτικές εκλογές χάρη στις ψήφους που τους έδωσε ο Μακρόν!

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, διαβεβαίωσε και αυτός ότι η παράταξη του Μακρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με την Ανυπότακτη Γαλλία και παραιτήθηκε αλλά ο Μακρόν τον κράτησε στην θέση του μέχρι να βρεθεί τι θα γίνει... 

Το θέμα είναι ένα: To πολιτικό πραξικόπημα και τα πολιτικά - εκλογικά παιχνίδια της συμμαχίας  του Μακρόν με την Ακροαριστερά για να αντιμετωπίσει την Λεπέν έφερε στην Γαλλία τον χειρότερο εφιάλτη μετά τον Β'ΠΠ. Και αυτό δεν θα το ξεχάσουν οι Γάλλοι στις επόμενες εκλογές. 

Η Γαλλία η οποία αγκομαχά από την ακρίβεια, την έλλειψη ασφαλείας, τα προβλήματα στους αγρότες και πολλά άλλα λόγω της απόσυρσης τουλάχιστον 200 βουλευτών του Μακρόν και του Μελασόν θα συνεχίσει να εισπράττει χρήματα απο τους φορολογούμενους για να τα δίνει στους διάφορους, ο Μακρόν θα συνεχίσει να μας σέρνει σε έναν 3ο Π.Π. και όλα καλά…

Υ.Γ. «Καταποντίστηκε» λένε η Λεπέν η οποία στο μεταξύ είχε 8 βουλευτές το 2017, 89 το 2022, και έφτασε τους 143 το 2024…!

0 Σχόλια